Med zmagovalci na Startup trainu tudi izbranci Štartaj Domžale

Vlak za Sofijo, Startup train, na katerega si je svojo vstopnico izmed 100 kandidati priborilo le 50 mladih, s svojimi odličnimi idejami, gre danes na štiridnevno pot iz Ljubljanske železniške postaje.

V kratkem pičanju poslovnih idej si je izmed petdesetih le petnajst ekip zagotovilo možnost, da se potegujejo za zagonski kapital v vrednosti kar 1.000.000 € pred partnerji investicijskega sklada Launchub. In uspelo je tudi izbrancem Štartaj Domžale!

V prvi ekipi sta z idejo, ki kaže največ potenciala prepričala Iza Vrtačnik in Filip Uranc s svojo idejo Homehelp, drugi zmagovalec pa je Nejc Vrbovšek, ki je prepričal s svojo poslovno idejo Oriscraper.

Na Obrtni zbornici Domžale so v zvezi z razveseljivo novico povedali, da sta domžalske zmagovalce na nastop pripravili podjetniški mentorici Mellanie Grudniik in Karolina Vrtačnik, ki sta zelo ponosni, da jim je uspelo.

In kaj sta poslovni ideji, ki sta prepričali komisijo?

Homehelp je storitev, preprosta za uporabo pri starejših ljudeh. Na enotni telefonski številki je na voljo pomoč v primeru npr. pokvarjenega pomivalnega stroja, pokvarjenega kotlička v wc-ju in podobno. Ekipa na drugi strani telefona na dom pošlje strokovnjaka, ki reši problem.

Oriscraper ima poleg sporočilne vrednosti tudi uporabniško funkcijo, saj se s prepogibom spremeni iz letaka v strgalo za sneg, lijak za tekočino za vetrobransko steklo in metlico za sneg.

Miha Ulčar; Foto: Obrtna zbornica Domžale

 

Komentarji uporabnikov
Tagi