Županja mag. Renata Kosec si je ogledala odprta gradbišča v občini Domžale

Po prevzemu funkcije županje Občine Domžale je mag. Renata Kosec v družbi, na novo imenovanega podžupana Boruta Ernestla in vodjo Oddelka za investicije Sonjo Spruk, obiskala nekatera gradbišča širom občine in preverila, kako potekajo dela. Na kratko se je pogovorila z občankami in občani ter delavci na gradbiščih.

Obiskali so naselje Škocjan, kjer potekajo dela na kanalizaciji in vodovodu, drugo leto bo tam na novo urejena cesta. Z ogledom so nadaljevali v Športnem parku na Viru, kjer potekajo dela na novem otroškem igrišču in na malem nogometnem igrišču. V Športnem parku Ihan so preverili, kako daleč je montaža navijaške tribune in nadstreška. Ustavili so se še na cesti na Podrečju, kjer so dela končana. Z ogledom so zaključili na Regionalni kolesarski povezavi občine Domžale, ki bo povezala traso vse do Mestne občine Ljubljana.

Z gradnjo regionalne kolesarske povezave občina sledi Celotni prometni strategiji Ljubljanske urbane regije, ki je zaradi ravninskega reliefa regije in majhnih razdalj med naselji kot pomembno obliko trajnostne mobilnosti opredelila prav kolo. Kolo je alternativna izbira tudi, ker sta zlasti v jutranji in popoldanski konici zaradi zastojev na cestah potovalni hitrosti kolesa in avtomobila precej izenačeni. Z gradnjo regionalne kolesarske povezave občine Domžale bo občina, seveda s spremembo navad občanov, omogočila zmanjšanje porabo fosilnih goriv in nastajanje emisij iz prometa, posledično k čistejšemu zraku, zmanjšanju toplogrednih plinov in hrupa v mestnih naseljih.

Občina Domžale

Tagi