Župan sprejel kandidata za evroposlanca Jureta Lebna in generalnega sekretarja Gibanja Svoboda Roka Marolta: O okolju in obvoznici

Župan Občine Moravče dr. Milan Balažic je danes, skupaj s podžupanom dr. Jurijem Kočarjem (GS), sprejel bivšega ministra za okolje in prostor Jureta Lebna, ki na bližnjih volitvah kandidira za evropskega poslanca na listi Gibanja Svoboda.

Spremljal ga je generalni sekretar stranke Gibanja Svoboda Rok Marolt. V pogovoru so se največ časa zadržali pri oceni trenutnih okoljevarstvenih razmer v Moravški dolini, občinskem prostorskem načrtu in poslovanju družbe Termit d.d.

Strinjali so se, da je potrebno zagotoviti in eno in drugo: zaščito okolja in zdravja ljudi, hkrati pa podjetju omogočiti razvoj v smeri tehnološko zahtevnejših proizvodov ter višje dodane vrednosti, ki ne potrebuje intenzivnega kopanja kremenovega peska.

Prav tako je beseda tekla o moravški obvoznici. Občina Moravče je pred tem, da za obvoznico izdela občinski podrobni prostorski načrt, potem pa bo država poskrbela za investicijo in gradnjo te prepotrebne prometnice. Obema gostoma je župan na koncu zaželel veliko uspeha v dobro ljudi.

Avtor in foto: Občina Moravče

Tagi