Zorna božična sveta maša s presenečenjem

Na božič je jutranjo zorno sveto mašo v župniji Krašnja, v cerkvi svetega Tomaža, vodil ljubljanski pomožni škof msgr. dr. Anton Jamnik.

Mnogi so se ob tem spraševali ali je rojstvo Odrešenika prineslo kakšne spremembe, da je prišel v župnijo, pa vendar je sveta maša potekala tako kot za vsak praznik, le, da je bil pred oltarjem škof. Ni bil popolnoma sam, poleg je bil še stalni diakon Janez Rožman in ministranti. V svojem nagovoru je msgr. dr. Anton Jamnik dejal, da naj božično sporočilo vedno bolj vodi naša srca, ko želimo povabiti Jezusa v naše življenje.

Vsem zbranim in tudi tistim domačim, ki so ostali doma Jezus podaja roko in nas objema in želi, da bi tudi mi znali v sebi in bližnjih odkrivati tisto, kar je najlepše kajti potem bo božič za nas vsak dan. Na koncu svete maše je pred oltar poklical poveljnika PGD Krašnja, Matica Dolinška, in ga vprašal kako je kaj z društvom kaj delajo in kaj je novega. Tu mnogi od zbranih ugotovijo, d se gre po vsej verjetnosti za blagoslov novega gasilskega vozila, ki je prišel v teh dneh k gasilcem. In res se skupaj odpravijo se pred cerkvijo kjer je stal GVM in čakal na blagoslov. Medtem, ko je škof Anton blagoslavljal vozilo, ga je iz stene v kotu cerkve opazoval sveti Krištof in verjetno tudi on dodal kanček žegna. Še želja, da naj sicer služi namenu ampak čim manjkrat na intervencijah in večkrat za svečane prevoze na razne slovesnosti in praznovanja. Po blagoslovu je sledilo druženje pred cerkvijo in pogovor ter obujanje spominov na pretekla druženja z pomožnim škofom msgr. dr. Antonom Jamnikom.

Avtor: DJD; Foto: DJD

 

Tagi