Znamenita stavba s Savske ceste se poslavlja

Arhitekturno zanimivo stavbo na Savski cesti, v kateri je dolga leta deloval tudi vrtec, so danes pričeli rušiti. V prihodnosti je na tej lokaciji predviden prostor za objekte, ki bodo namenjeni starejšim in mladim.

Znamenita stavba na Savski cesti v Domžalah se bo kmalu poslovila, saj so jo pričeli rušiti. V tej stavbi je bila nekoč delavnica družabnikov Juvan&Oberwalder, ki je izdelovala slamnike in klobuke, kasneje pa je v njej vrsto let delovala enota Vrtca Domžale, ki so ga obiskovali otroci več generacij. Vrtec so pred leti zaprli, od takrat pa je stavba samevala. Zaradi slabega stanja objekta, je bil samo še vprašanje časa, kdaj jo bodo porušili.

Na Občini Domžale so nam v zvezi z rušenjem stavbe na Savski cesti v Domžalah povedali, da je bila odločitev o rušenju sprejeta na podlagi dokumenta, iz katerega je bilo razvidno, da je objekt v slabem stanju: “V preteklem tednu je bil izveden odklop vseh priključkov (vodovod, plin, elektrika), rušenje pa bo zaključeno do konca meseca avgusta. Po rušitvi se bo območje primerno zavarovalo. V prihodnje je na tej lokaciji predviden prostor za objekte, ki bodo namenjeni starejšim in mladim.”

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miro Pivar

Tagi