Zaživelo Mesto želja

Danes popoldan je na ploščadi v centru mesta zaživelo Mesto želja – praznični sejem, na katerem bo vsak dan do četrtka, 23. decembra 2021, na voljo različna stojnična ponudba, ki pa zaradi ukrepov ne bo vsebovala ponudbo hrane in pijače. Rdeča nit Mesta želja je smrečica, kamor bodo obiskovalci zapisali oziroma obesili svoje želje. Svoje želje so prvi obiskovalci danes že obesili.

V Mestu želja je za otroke postavljen zanimiv poseben praznično okrašen prostor – ledena dežela. Na stojnični ponudbi obiskovalce čakajo keramični, leseni in usnjeni izdelki, pletenine, slamniki in slamnati nakit, vitraže in stekleni nakit, na voljo pa je tudi praznična knjižna ponudba in voščilnice, kolo sreče in še kaj.

Podžupanja mag. Renata Kosec, ki si je že ogledala Mesto želja, nam je povedala, da so se za tovrstni projekt odločili, ker želijo vsem občankam in občanom pričarati praznično vzdušje s toplino in veseljem ter optimistično energijo ob vstopu v novo leto. Zaradi zdravstvenih ukrepov tudi letos ne bo nekaterih večjih tradicionalnih prireditev, so pa z Mestom želja želeli občankam in občanom vseeno ponuditi nekaj pravega čarobnega utripa.

Kot smo že omenili v uvodu, so obiskovalci svoje prve želje že obesili na smrekico, prav tako so se tudi fotografirali pred njo. Zanimanje pa je pritegnila tudi stojnična ponudba.

Vabljeni, da obiščete Mesto želja, ki bo vse do 23. decembra 2021, odprto med 16. in 20. uro.

Miha Ulčar; Foto, video: Miro Pivar

Tagi