Zapis iz prve bojne linije: “Verjamem, da nam bo tudi tokrat uspelo”

V času izrednih razmer in raznih influenserjev končno nek objektivni zapis iz prve bojne linije, ki ga je na svoji Facebook strani zapisala domžalska podžupanja mag. Renata Kosec in članica Štaba Civilne zaščite Občine Domžale, ki je tudi aktivno vključena v aktivnosti na področju preprečevanja širjenja novega koronavirusa oziroma izboljšanju razmer v teh časih. 

“Ponosna sem, da lahko s svojim delom in s pomočjo kolegov tudi sama pripomorem k zajezitvi oziroma izboljšanju razmer v teh časih.

Kot članica Štaba Civilne zaščite Občine Domžale se v zadnjem času pogosto srečujem z različnimi ljudmi in zgodbami, ki se dotikajo virusa in zavedam se, koliko energije, dobre volje in sočutja premorejo vsi ti ljudje. Svoje delo opravljajo brezpogojno navkljub res težkim in izrednim razmeram.

Poklon gre osebju Zdravstvenega doma, zaposlenim v Domu starejših, lekarnah, učiteljem, vzgojiteljem, policistom, gasilcem, pripadnikom Civilne zaščite, podjetnikom na različnih področjih, vsem tistim, ki skrbijo za naše nujne življenjske potrebe in počutje ter še mnogim drugim, ki s svojo neomajno voljo delate v dobro vseh nas. Ste nepogrešljivi in zavedam se, kako zelo so prikrajšani vaši najbližji, saj ste od samega začetka polno vpeti v svoje delo, poleg tega pa v vsakem trenutku izpostavljeni okužbi.

Hvala tudi vsem posameznikom, ki se zavedate, da z upoštevanjem ukrepov ne ščitite samo sebe, marveč tudi druge.

Virus je med nami, ne izbira posameznikov, je nepredvidljiv in nihče ne ve, kakšne posledice bo pustil za sabo. In ravno zaradi tega je čas, da pozabimo na lastna prepričanja o tem, kaj je prav in kaj ne, da smo solidarni, da po svojih močeh pomagamo drugim, smo strpni, spoštujemo ukrepe in se zavedamo, da le skupaj lahko izboljšamo trenutno stanje in zmagamo v boju proti virusu. Verjamem, da nam bo tudi tokrat uspelo.

Vse dobro vam želim.”

#odgovornidosebeindrugih

Renata Kosec

Tagi