Začetek postopka za gradnjo novih stanovanj, trgovskega centra kmetijske zadruge in nogometnih tribun na območju MO-16 in MO-18 (Moravče)

Občina Moravče je po besedah župana dr. Milana Balažica začela s postopkom urejanja zemljišč na območju MO-16 in MO-18, ki se ob nogometnem stadionu razteza med občinsko zgradbo in podjetjem Krulc.

Z lastniki zemljišč želi Občina skleniti dogovor o komasacijskem postopku. Pogodbena komasacija vsebuje parcelacijo po Občinskem podrobnem prostorskem načrtu, menjave in odkupe. Za postopek komasacije je Občina pripravljena zagotoviti sredstva v proračunu za leto 2023. Prav tako bodo na voljo sredstva za projektno dokumentacijo za vso komunalno infrastrukturo in športne tribune.

Do konca leta 2023 je predvidena pridobitev gradbenih dovoljenj, v prehodnem obdobju pa bo Kmetijski zadrugi Cerklje omogočena začasna raba prostora za širitev trgovine. Po načrtu urejanja MO-16 in MO-18 je to območje namenjeno izgradnji stanovanj (za mlade družine in varovanih stanovanj za starejše občane), novemu trgovskemu centru Kmetijske zadruge in izgradnji nogometnih tribun s pripadajočimi funkcionalnimi in klubskimi prostori.

Miha Ulčar; Foto: Občina Moravče

 

Tagi