Pričenja se Evropski teden mobilnosti

Vsako leto med 16. in 22. septembrom obeležujemo teden mobilnosti, ki bo letos potekal v kar 94 slovenskih občinah in sicer pod sloganom »Trajnostno povezani«. Namen tradicionalne evropske pobude Evropski teden mobilnosti je predvsem spodbujanje prebivalcev k uporabi trajnostne mobilnosti – hoje, kolesa ali javnega prevoza.

Letošnji slogan Trajnostno povezani opozarja na pomen dobro povezanih skupnosti, kajti ravno dobra povezanost je pogoj za uspešno delovanje občin in za visoko raven kakovosti bivanja njenih prebivalcev.

Evropski teden mobilnosti se bo zaključili v četrtek, 22. septembra 2022, na dan brez avtomobila. Pridružite se akciji tudi vi in v tednu, ki je pred nami, poskusite narediti nekaj dobrega zase in se po opravkih odpravite peš, s kolesom ali z uporabo javnega prevoza.

Številne občine so se v preteklosti že odločile sodelovati v največji mednarodni kampanji za spodbujanje trajnostne mobilnosti in s pomočjo različnih akcij in dogodkov, pozornost namenili ozaveščanju o prednostih le teh.

https://www.tedenmobilnosti.si/

Namenite v prihajajočem tednu nekaj več pozornosti tudi drugim trajnostno naravnanim načinom premikanja. Leto se je tudi Občina Kamnik odločila pridružiti akciji.

Avtor: Petra Petravič; Foto: Evropski teden mobilnosti

Tagi