Za varnost otrok v prometu smo odgovorni vsi

Le še malo nas loči, ko se bodo ponovno odprla šolska vrata in  posledično bo tudi na cesti večje število najbolj ranljive skupine udeležencev v prometu to je otrok. Na to udeležence v prometu opozarjajo z akcijo »Še 365 dni!« posamezna avto-moto društva v sodelovanju s policijo.

Akciji se je pod okriljem matične avto-moto zveze  pridružil tudi   AMD Lukovica saj je  Avto-moto zvezi Slovenije varnosti otrok  namenjajo veliko pozornosti in tako je ena od aktivnosti, s katerimi želijo doseči, da bi bilo čim manj otrok udeleženih v prometnih nesrečah tudi  ozaveščevalna akcija »Še 365 dni!«  Da se  otroci vračajo na šolske poti sta mimoidoče, voznike in ostale udeležence v prometu opozarjala   maskoti Anja in Zdravko. Po0leg njiju pa tudi  Ajda in Mitja iz policijske postaje Domžale. Slednja sta takoj za  predstavnikom AMZS  v sredo, 28. avgusta 2024 dopoldne  na križišču z Dunajsko cesto pred Vrtcem Medo na Prevojah otroke iz vrtca Medo dobro izprašala o tem kako, kdaj in kje čez cesto.  Poleg vsega  so vedeli  celo tisto o Pasavčku, ki pravi red je vedno pas pripet, torej imajo v avtu varnostni sedež in se tudi pripnejo.

Ajda in Mitja sta presenečena  ugotovila, da otroci zadevo obvladajo  in zato  so za vajo večkrat prečkali glavno cesto seveda skupaj  še z  Anjo in Zdravkom ter predstavniki AMZS in AMD Lukovica. Tokratno  opozarjanje mimo vozečih  voznikov  na prihajajoči začetek pouka je bil uspešen in upajmo, da bo tako tudi celotno šolsko leto.

DJD; Foto: DJD

Tagi