Z delom začela Svet za starejše in Komisija za mladinska vprašanja

V minulem tednu sta se prvič sestala Svet za starejše ter Komisija za mladinska vprašanja, ki sta nepolitično posvetovalno telo županje, mag. Renate Kosec. Na Svetu za starejše je beseda tekla o pomanjkanju kadrov pri institucionalnem varstvu starejših, društva pa so izpostavila problem vključevanja novih prostovoljcev.

Prvi cilj Komisije za mladinska vprašanja, ki se je sestala v četrtek, 2. marca, pa je doreči kriterije za javni razpis za delo z mladimi. Poleg tega bo komisija pripravila Strategijo za mlade.

Na Svetu za starejše so se v sredo, 1. marca, oblikovale ožje delovne skupine, ki bodo pripravile predloge. Svet naj bi v prihodnje obravnaval Strategijo za starejše, ki je že pripravljena ter podal pripombe preden jo obravnava občinski svet. V Svetu za starejše so lokalna društva upokojencev, dva domova za starejše, center za socialno delo, predstavnica zdravstvenega doma. Predsednica sveta pa je Mija Pukl.

V komisiji za mladinska vprašanja, ki se je sestala v četrtek, 2. marca, so bili prisotni predstavniki mladinskih organizacij, vodi pa jo Tinkara Koleša, direktorica javnega zavoda Center za mlade. Komisija se bo ukvarjala z vsemi vprašanji, ki se dotikajo mladih, med drugim gradnja mladinskega centra in njegove vsebine ter razni dogodki in prireditve za mlade. V njem pa bosta delovala tudi mlada županja in mladi župan.

Petra Petravič; Foto: Občina Domžale

Tagi