Vroči poletni dnevi privabljajo v Terme Snovik številne domače in tuje goste

Terme Snovik so vse bolj priljubljena turistična točka na zemljevidu Slovenije, tako za domače kot tuje goste, še zlasti tiste, ki cenijo eko ponudbo. Tujih gostov, predvsem Belgijcev, Nizozemcev in Izraelcev, je v teh poletnih dneh več kot 68 odstotkov, apartmajsko naselje je polno zasedeno. Med enodnevnimi obiskovalci so domačini, ljudje iz okoliških krajev pa tudi iz Primorske, Štajerske in drugod, sporočajo iz Term Snovik.

Obiskovalci se na splošno v Termah počutijo odlično. Ivan Hribar, prokurist Term Snovik, k temu dodaja: »Zadovoljni obrazi naših gostov nam veliko pomenijo in so rezultat načrtnega dela. V zadnjih letih smo namenili veliko časa izobraževanju zaposlenih, zato zdaj vsi boljše razumemo potrebe naših gostov in jim lažje ustrežemo. Vse to se pozna tudi pri obisku nastanitvenih gostov, ki se iz leta v leto povečuje.«

Terme Snovik ponujajo nedaleč stran od Ljubljane v neokrnjeni naravi Tuhinjske doline osvežitev in oddih za vroče poletne dni. Goste navdušuje prav lega sredi narave. Termalna voda je bogata z magnezijem, kalcijem in natrijem in vpliva blagodejno na počutje obiskovalcev. Za zdravilne učinke termalne vode sta slišala tudi Robert in Margreet iz Nizozemske, ki sta se z otroki ustavila v Termah za nekaj dni na poti domov iz morja. »V dneh, ko smo tukaj, se bomo zagotovo sprehodili do izvira termalne vode. Zanima naju, kje izvira voda, v kateri se kopamo, jo pijemo in se z njo celo umivamo.«

V Termah Snovik se lahko obiskovalci kopajo vsak dan od 9. do 20. ure, ob sredah, petkih in sobotah pa je od 20. do 22. ure na voljo tudi nočno kopanje. Poleti je največ gostov na zunanjih bazenih, kjer so na voljo tobogan, vodni hudourniki, masaže, slapovi in talni gejzirji. Mamica Jasna iz Maribora pravi, da njena starejša otroka navdušuje zlasti tobogan, sama pa se lahko vmes ukvarja z malo dojenčico. »Sem smo prišli, ker vemo, da je luštno in blizu,« še dodaja. Za otroke skrbi Palček Snoviček. Zanje je pripravljen poseben otroški bazen z igrali, vzpenjalne mreže, tobogan, čofotalnik in drugi zabavni kotički. Nizozemska zakonca Cornelisse pravita, da je za mlajše otroke zelo veliko odlične ponudbe, manj pa je je za njuna najstnika, zato se čez dan radi odpeljejo raziskovat še druge kraje Slovenije.

Nizozemca Robert in Margreet se v apartmajskem naselju Term Snovik med številnimi gosti iz Nizozemske počutita skoraj kot doma. (Foto: Mija Bokal)

Tisti, ki se pred pripekajočim soncem raje skrijejo v notranjost, se lahko poslužijo notranjega bazena. Za obiskovalce je vsak dan organizirana vodna aerobika, ki popestri dogajanje na bazenu. Alenka in Franko iz hrvaške Opatije sta se v Termah ustavila na poti iz Grintavca v Kamniško-Savinjskih Alpah. Med prijetno osvežitvijo sta se pridružila vodni aerobiki: »Veliko nama pomeni zdravje; hodiva v hribe in dvakrat tedensko tudi na telovadbo.« Preventivni skrbi za zdravje dajejo v Termah velik poudarek. S Klubom zdravja spodbujajo obiskovalce h gibanju, duševnemu ravnovesju, zdravi prehrani in dobremu počutju.

Navdušena Hrvata Alenka in Franko po vodni aerobiki na bazenu Term Snovik. (Foto: Mija Bokal)

Med gosti, ki počitnikujejo v apartmajih, je veliko družin z majhnimi otroki. Ti pridejo v Terme za več dni. Sodobni apartmaji in sobe so opremljeni z naravnimi materiali, vse namestitve se ponašajo s 4 zvezdicami. Družina Blöndal z dvema majhnima otrokoma prihaja iz Švedske: »Nastanjeni smo v apartmaju, ki je zelo lep. Všeč nam je zelena okolica, hribi, radi se zbudimo v tišini, stran od prometnega vrveža. Osebje je izjemno prijazno, vsi govorijo angleško. Všeč nam je, da je veliko tujih gostov. Pri nas na Švedskem velja, da je hotel, ki je poln tujcev, zagotovo dober hotel.« Dodajata še pohvale k zajtrku in večerji, v katera vključujejo v Termah vse več lokalnih produktov iz okoliških kmetij in iz lastnega vrta, na katerem letos prvič zorijo domači zelenjavni plodovi. Med gosti, ki v Termah prenočujejo, je vse bolj priljubljena košarica za zajtrk s sveže pečenim kruhom, maslom, medom in drugimi domačimi dobrotami, ki jo lahko kupijo zgodaj zjutraj v restavraciji Term.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Mija Bokal
Komentarji uporabnikov
Tagi