Voščilo župana Tonija Dragarja ob dnevu državnosti

Spoštovane občanke, spoštovani občani, državljani, državljanke!

25. junija 1991 smo sprejeli Deklaracijo o neodvisnosti Slovenije in Temeljno ustavno listino o samostojnosti in neodvisnosti Slovenije. S tem je Slovenija formalno postala neodvisna država. V spomin na ta dogodek jutri praznujemo največji slovenski državni praznik Dan državnosti, ki je tudi dela prost dan. Tako, kot smo ob osamosvojitvi odločno strnili vrste je prav, da tudi sedaj ob različnih preizkušnjah stopimo skupaj.

Pred enaintridesetimi leti smo Slovenci končno zaživeli v samostojni državi. Sanje naših prednikov so se uresničile in žrtve naših prednikov so dobile svoj pomen. In mi, se zavedamo tega? Ob dnevu državnosti izobesimo zastave, se za trenutek ustavimo v vsej tej naglici vsakdana, si poglejmo v oči in si iskreno čestitajmo.

Tudi danes morajo biti dovoljene sanje in veliko novih dni je še pred nami. Izzivi časa so drugačni kot tisti pred leti, toda niso nič manjši in nič manj pomembni kot tedaj. Prepričan sem, da jih bomo zmogli.

Ob tej priložnosti vas vabim na dve proslavi ob državnem prazniku. Prvo bo danes, 24.6. na Homcu. Ob 20. uri bo sveta maša za domovino v kapeli Povišanje sv. Križa na Homcu. Po maši sledi slovesna akademija pred lipo samostojnosti sredi vasi. Slavnostni govornik bo Marjan Ravnikar, podžupan Občine Domžale.

Na praznični dan, v soboto 25.6. pa vas vabimo na osrednjo občinsko prireditev ob dnevu državnosti, ki bo ob 20. uri ob pomniku državnosti v parku pod Močilnikom v Dobu, nato pa v Letnem gledališču Dob. Ob 19. uri pa vabljeni na mašo za domovino.

Lep praznični konec tedna.

Župan Toni Dragar

 

Tagi