Vodenje Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik bo 1. decembra prevzel vršilec dolžnosti

Svet Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik po odstopu dr. Tomaža Simetingerja za v. d. direktorja Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik predlaga Francija Kramarja, vodjo športnih programov na Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik. Ta bi vodenje zavoda prevzel 1. decembra, in sicer do imenovanja novega direktorja oziroma največ za eno leto. O objavi razpisa za prosto mesto direktorja pa bo svet Zavoda odločal prihodnje leto.

»Da vodenje Zavoda prevzema vršilec dolžnosti, smo se odločili zaradi dolgotrajnega postopka izbire in imenovanja direktorja. Po izvedenem razpisu in zaslišanju kandidatov mora namreč pred dokončnim imenovanjem predlog sveta Zavoda pridobiti še soglasje občinskega sveta. Celoten postopek razpisa z razumnim rokom prijave bi zelo težko izvedli do 1. decembra. V izogib temu, da bi Zavod po tem datumu ostal brez uradne osebe, smo se odločili za izvedbo postopka imenovanja vršilca dolžnosti. Franci Kramar je že sedaj nadomeščal direktorja v njegovi odsotnosti, dobro pozna vodenje Zavoda in zato je za nemoteno tekoče delo na Zavodu primerna izbira v tem ključnem trenutku, ko se pripravlja program za prihodnje leto,« je pojasnila Martina Jerše, predsednica sveta Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik.

Tudi predlog sveta Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik za imenovanje vršilca dolžnosti morajo sedaj obravnavati še občinski svetniki. Ti bodo najprej o tem odločali na Komisiji za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, nato pa še na plenarni seji občinskega sveta. V kolikor bo predlog sveta Zavoda dobil soglasje občinskih svetnikov, bodo člani sveta Zavoda imenovali vršilca dolžnosti. Dr. Tomaž Simetinger je iz funkcije direktorja Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik odstopi 15. oktobra, kot razlog je v odstopni izjavi navedel osebne razloge.

Avtor: Samo Trtnik; Foto: Denis Rondič

 

Komentarji uporabnikov
Tagi