Veliko planino v letošnji poletni sezoni obiskalo že 50% več potnikov kot lansko leto

Velika planina kot turistična destinacija se razvija, ponudba se povečuje, obisk pa je vsako leto večji. Tako so v družbi Velika planina d.o.o. od začetka poletne sezone zabeležili 50% rast prepeljanih potnikov na Veliko planino, v primerjavi z enakim obdobjem lani.

Od začetka leta 2017 pa beležijo kar 22% več potnikov kot v letu 2016. Tudi v juliju so zabeležili občutno več gostov, saj se je na Veliko planino z nihalko pripeljalo kar 54% potnikov več kot v lanskem letu, kar jih veseli, da se gosti za obisk odločajo za vožnjo z nihalko, saj je to varen ter ekološki način obiska Velike planine.

Da pa je Velika planina čedalje bolj prepoznana turistična destinacija, dokazuje tudi letošnje 2. mesto na izboru In Your Pocket v kategoriji ''The best summer trip'' ter mesto v samem vrhu destinacij ''Najbolj skriti zakladi'' Evrope. 

Če načrtujete izlet na Veliko planino, pa še nekaj predlogov ter idej, kako bo izlet še boljši!

Vsako soboto v poletni sezoni organizirajo vodene oglede Velike planine z lokalnim turističnim vodnikom, ki vas popelje po najlepših znamenitostih ter skritih kotičkih planine. Med drugimi si boste ogledali jamo Veternico ter Preskarjevo bajto, ki je danes spremenjena v pastirski muzej.

Po sprehodu po Veliki planini pa ne zamudite obiska gostišča Zeleni rob, kjer vsekakor morate poizkusiti odlične sladke skutine štruklje. Razgled s terase na ljubljansko kotlino ter sosednje vršace vam bo še dolgo ostal v lepem spominu. 

  

Za aktivne kolesarje pa ponujajo možnost prevoza kolesa z nihalko, saj je po Veliki planini kar nekaj kilometrov kolesarskih poti. Idila pastirskih koč, svež gorski zrak, neokrnjena narava in prijazni ljudje so razlog, da se boste na planino vedno radi vračali.

Ob vrnitvi z Velike planine pa vas na spodnji postaji pričaka letni vrt Pod žičnico, kjer se lahko ob vikendih okrepčate z jedmi z žara, hladnih in toplih napitkih ali pa sprehodite do reke Kamniške Bistrice, kjer smo uredili plažo in uživajte ob osvežujočih temperaturah. 

Avtor: Avtor: Miha Ulčar; Foto: Velika planina d.o.o.
Tagi