Velik izziv za številne družine v Sloveniji

13.000 otrok potrebuje pomoč pri šolskih potrebščinah.

Pred poletjem se starši že pripravljajo na novo šolsko leto in kupujejo šolske potrebščine ter delovne zvezke za svoje otroke. Za mnoge slovenske družine je to velik finančni zalogaj in izziv.

Vsako leto se številne družine, ki živijo v materialnem pomanjkanju ali na robu svojih finančnih zmožnosti, obrnejo na Slovensko karitas za pomoč pri nakupu šolskih potrebščin. Veliko staršev ima nizko plačo ali negotovo zaposlitev, kar še dodatno otežuje situacijo. Pogosto se soočajo tudi z zdravstvenimi težavami in nesrečami, kar povečuje finančno stisko. Posebej ranljive so enostarševske družine ali tiste z več osnovnošolci.

Karitas pomaga s pomočjo bonov za delovne zvezke, zbranimi šolskimi torbami ter paketi šolskih potrebščin. Poleg tega nudijo tudi učno pomoč in plačujejo položnice skozi celotno šolsko leto. Otrokom pomagajo tudi ob bolezni, organizirajo preventivne dejavnosti in omogočajo letovanja.

Z vašimi darovi bo Karitas socialno ogroženim osnovnošolcem pomagala s paketom šolskih potrebščin v vrednosti do 30 evrov. Najbolj ogroženim otrokom bo Karitas pomagala tudi v večjem obsegu z boni za nakup delovnih zvezkov.

Otroci z znanjem, pridobljenimi navadami in spretnostmi ter zaupanjem vase v prihodnosti lažje poskrbijo za svoje življenje in v polnosti razvijejo svoje sposobnosti. Izobrazba je ključna za lepšo in dostojno prihodnost, saj omogoča, da otroci pridobijo veščine in znanja, ki jih bodo potrebovali v odrasli dobi.

Otroci nas potrebujejo, potrebujejo našo podporo za novo šolsko leto. Slovenska karitas zato poziva vse, ki lahko, da prispevajo in pomagajo družinam v stiski. S skupnimi močmi lahko poskrbimo, da bo vsak otrok imel enake možnosti za izobraževanje in s tem za boljšo prihodnost.

Svoj dar lahko prispevate na:
Slovenska karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana,
TRR: SI56 0214 0001 5556 761
sklic: SI 00 362, namen: Otroci nas potrebujejo

Hvala za vašo pomoč in podporo!

Karin Božič Zupančič; Foto: Image by svklimkin from Pixabay

 

Tagi