Veleposlanik Kraljevine Nizozemske obiskal župana in podžupanjo

Danes popoldan bi se moral v Češminovem parku v Domžalah odvijati tradicionalni 10. Piškotkov piknik, ki poteka v organizaciji Plesne šole Miki in s pomočjo še nekaterih drugih športnih in kulturnih društev ter podjetij. Omenjena prireditve, ki je zaradi dežja odpadla in je prestavljena na prihodnji četrtek, je namenjena predvsem otrokom in njihovim spremljevalcem. Prireditev naj bi obiskal tudi nizozemski veleposlanik Bart Twaalfhoven, ki naj bi se tja v spremstvu podžupanje mag. Renate Kosec pripeljal s kolesom, saj v teh dneh prav na pobudo predsedujoče države Kraljevine Nizozemske v 26. evropskih državah poteka Evropski kolesarski festival 2016.

Kraljevina Nizozemska je najbolj znana država, kjer je kolo glavno prevozno sredstvo, ki ga uporabljajo skorajda vsi. Na kolesu lahko vidite poslovneže v oblekah, ki hitijo v službe in iz službe ter skorajda vso populacijo. Največja zanimivost pa je, da so v tej državi naredili tudi kolesarske avtoceste.

Kljub temu, da je Piškotkov piknik odnesel dež, pa se je nizozemski veleposlanik Bart Twaalfhoven, danes popoldan vseeno oglasil v Domžalah. Obiskal je župana Tonija Dragarja in podžupanjo mag. Renato Kosec. Predstavil jima je projekt Festival kolesarjenja, ki na pobudo Kraljevine Nizozemske poteka v številnih evropskih državah. Ker se tudi na območju občine Domžale veliko pozornost posveča kolesarjem in tudi širjenju kolesarskih poti, sta mu župan in podžupanja predstavila nekaj kolesarskih poti, med njimi tudi zeleno rekreacijsko os ob reki Kamniški Bistrici, ki jo poleg sprehajalcev zelo radi uporabljajo tudi kolesarji. Ob koncu so si izmenjali tudi darila. Župan je veleposlaniku podaril slamnik, kar se seveda spodobi, saj je veleposlanik prišel v občino z bogato slamnikarsko tradicijo. Ker je veleposlanik navdušen kolesar, mu je požupanja podarila občinski bidon, ki mu bo prav prišel pri kolesarjenju ter dobro čokolado, s katero si bo po napornem kolesarjenju povrnil energijo. Na koncu pa je sledila še skupna fotografija.

Organizatorji Piškotkovega piknika, ki je bil zaradi dežja tik pred zdajci prestavljen na prihodnji četrtek, 26. maja 2016, iz Plesne šole Miki, so nam povedali, da so ob letošnjem desetem jubileju želeli nadgraditi prireditev tudi s tem, da se vključijo v Festival kolesarjenja, ki poteka na pobudo Kraljevine Nizozemske. V ta namen so se povezali z nizozemskim veleposlaništvom, veleposlanik pa je z veseljem sprejel povabilo, da se jim pridruži. V vabilu so povabili obiskovalce, da se prireditve udeležijo s kolesi, saj so za prvih 100 kolesarjev, ki bi prevozili kolesarski poligon, pripravili darilca nizozemskega veleposlaništva.

Prepričani smo, da bo prihodnji četrtek vreme že pravo, zato le pripravite svoje kolo in dva piškotka za vstopnino na 10. piškotkov piknik.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Tagi