V Volčjem Potoku odprli pločnik in saniran most na lokalni cesti Volčji Potok-Rudnik pri Radomljah

Občina Kamnik je v lanskem letu uredila izgradnjo pločnika v Volčjem Potoku, in sicer od prodajnega centra do para avtobusnih postaj v dolžini 495 metrov. Obenem se je lani v Krajevni skupnosti Volčji Potok uredil oziroma saniral tudi most na lokalni cesti Volčji Potok–Rudnik pri Radomljah. Obe novi pridobitvi sta župan Občine Kamnik Matej Slapar in predsednik Krajevne skupnosti Volčji Potok Domen Virant v ponedeljek, 4. aprila 2022, s simboličnim prerezom traku uradno odprla in predala v uporabo.

Dogodku pa so prisostvovali tudi minister za obrambo Republike Slovenije mag. Matej Tonin, podžupana Bogdan Pogačar in Aleksander Uršič ter občinski svetniki in predstavniki Sveta Krajevne skupnosti Volčji Potok, predstavniki izvajalcev del in nadzora ter projektanta, novi pridobitvi pa so pozdravile krajanke in krajani Krajevne skupnosti Volčji Potok.

V sklopu ureditve površin za pešce v dolžini 495 metrov, se je izvedla izgradnja nadvišanega prehoda za pešce med avtobusnima postajališčema, izvedel se je prehod za pešce na lokalni cesti v bližini uvoza do prodajnega centra in uredila preplastitev hodnika za pešce na območju avtobusnih postajališč. Poleg izgradnje pločnika in preplastitve so se opravila še gradbena dela za javno razsvetljavo ter uredilo odvodnjavanje. Vrednost investicijskih del je znašala slabih 250.000 evrov, izvajalec gradbenih del je bil Komunalno podjetje Kamnik, d. o. o., gradbeni nadzor pa je opravil Singrad, d. o. o.

V okviru sanacije mostu na lokalni cesti Volčji Potok-Rudnik pri Radomljah se je uredil prepust, namestila se je nova zaščitna JVO ograja in uredila struga potoka. Vrednost investicije je znašala 47.957,53 evrov, izvajalec del je bil Komunalno podjetje Kamnik d. o. o., projektant podjetje PROVOG, d. o. o., gradbeni nadzor pa je opravil Milt Inženirnig, Iztok Žvegla, s. p.

Zbrane je najprej pozdravil in nagovoril predsednik Krajevne skupnosti Volčji Potok Domen Virant, ter se je zahvalil vsem, da so prišli podpreti in pogledati njihova dva uspešna realizirana projekta: »Na začetku bi se rad zahvalil vsem krajankam in krajanom, ki so tvorno pristopili k reševanju obeh prepotrebnih infrastrukturnih projektov v naši krajevni skupnosti tako izgradnje pločnika kot tudi obnove mostu. Zahvalil bi se rad članom Sveta Krajevne skupnosti Volčji Potok, predvsem svetniku Petru Kuretu, ki je res namenil ogromno sovjega prostega časa in svojih idej, da je projekt izgradnje pločnika bil uspešno izveden. Hvala gospodu županu ter svetnicam in svetnikom, ki ste projekt podprli na Občinskem svetu. Najlepša hvala vsem zaposlenim v občinski upravi, ki ste pri tem projektu sodelovali in vsem zunanjim sodelavcem tako izvajalcem del in nadzoru kot tudi projektantom. Ta del pločnika je bil več kot potreben in kar nekaj let smo čakali na to, da bo ne zgolj krajani, ampak vsi občani občine Kamnik bolj varno hodili na tem območju. Velika pridobitev je tudi z vidika, ker smo del naselja Volčji Potok povezali s pločnikom s sosednjo občino Domžale. Nadejam se, da bomo še nekaj sto metrov, ki še manjka, v naslednjem mandatnem obdobju še naredili in s tem bo ta zgodba tudi zaključena. Tudi most, ki povezuje vas Rudnik z našo krajevno skupnostjo in občino Kamnik, je bil zelo dotrajan in grozilo je, da bo ta povezava prekinjena. Hvala, da ste se hitro odzvali na našo pobudo in hitro popravili ta projekt, ki smo ga ravno tako uspešno zaključili. Oba projekta sta pokazala, da je sodelovanje v lokalni skupnosti pomembno. Če sodelujemo in si znamo prisluhniti, smo lahko uspešni. Upam, da bo tako tudi v prihodnosti in se bo vas Volčji Potok razvijala še naprej.«

Župan Matej Slapar pa je novo pridobitev pospremil s hvaležnostjo, da so krajanke in krajani odstopili svoja zemljišča za to, da so projekt lahko izvedli: »Lepo pozdravljeni v imenu Občine Kamnik, med nami pa lepo pozdravljam in se obenem zahvaljujem izvajalcem del, projektantu in gradbenemu nadzoru obeh investicij, ki so delo opravili strokovno in v predvidenem času. Vesel sem, da smo projekt izgradnje pločnika realizirali, saj so krajanke in krajani nanj čakali kar nekaj let. Gre za projekt, ki je bila prioriteta te krajevne skupnosti. Občina Kamnik je v lanskem letu namenila veliko pozornosti izgradnji in posodobitvi cestne infrastrukture za varno pot v šolo, in sicer v Šmartnem v Tuhinju, v Stranjah in Nevljah, pa tudi tukaj v Volčjem Potoku izgradnja hodnika za pešce sedaj omogoča mnogo varnejšo hojo v šolo, ravno tako pa je to tudi pomembna turistična pot do Arboretuma Volčji Potok. Gre za veliko pridobitev tako za prebivalce tega območja, obenem pa je to začetek tega, da povežemo občino Kamnik z občino Domžale. Občina Kamnik pozornost namenja tudi varnosti mostov. Tako smo v lanskem letu na območju Volčji Potok–Rudnik pri Radomljah zagotovili večjo varnost predvsem za udeležence prometa, saj je bil most na tem območju nevaren in poškodovan do te mere, da ga je bilo treba v celoti zamenjati. S tem smo pripomogli tudi k boljši poplavni varnosti. Dovolite mi, da vam iskreno čestitam ob novih pridobitvah, s katerimi smo, lahko rečem, omogočili, da je območje veliko bolj varno tako za voznike kot tudi sprehajalce.«

Župan Matej Slapar in predsednik KS Volčji Potok sta nato ob pomoči šolarjev s simboličnim prerezom traku odprla obe novi pridobitvi, ki bosta prispevali k večji varnosti krajanov ter vseh udeležencev v prometu.

Avtor: Miro Pivar; Foto: Miro Pivar, Občina Kamnik; Video: Miro Pivar

Tagi