V Termah Snovik, ki delujejo nemoteno, pod streho sprejeli preko 110 evakuiranih domačinov in turistov

Ker območje Term Snovik k sreči v preteklih dneh ni bilo hujše prizadeto, so pod streho sprejeli preko 110 evakuiranih domačinov in turistov, ki so bili evakuirani iz takrat najbolj ogroženih območji. Vsem evakuiranim osebam so nudili streho nad glavo, tople obroke za čas bivanja, ter jim tako vsaj malo olajšali situacijo v kateri so se znašli. Iz Term Snovik sporočajo, da se je večina evakuiranih turistov že varno vrnila domov, ostali pa se vračajo v naslednjih dneh.

Glavne ceste, ki vodijo do Termalnega kompleksa Term Snovik so v popolnem delovanju ter omogočajo brezhiben dostop. Prav tako so dostopne in varne tudi njihove kolesarske ter pešpoti. V okolici je sicer resda kar nekaj točk do katerih ni mogoč dostop – Velika planina, dolina Kamniške Bistrice, Zdravilni gaj Tunjice in Stari grad.

Iz Term Snovik sporočajo, da si lahko občani, ki so brez tekoče vode, le to natočijo na izviru termalne vode v vasi Potok, kjer je vodna pitna in neoporečna.

Planinske poti in planinski domovi so iz kamniške smeri za zdaj zaprti, vendar je možen dostop do Menine planine ter sprehodi po tej neokrnjeni planini, ki je poplave in ujma niso prizadele. Planinska zveza Slovenije, ki skrbi za mrežo planinskih poti po Sloveniji, zbira podatke o stanju poti in zapira poškodovane odseke. V prispevku z naslovom “Obisk gora je zaradi posledic poplav omejen le na določene dele Slovenije” so strnjene informacije, kako se na varen način odpraviti na pot.

V Termah Snovik delujejo v celoti nemoteno. Odprti so notranjih in zunanji termalni bazeni, nastanitve v apartmajskem naselju, wellness centru in Restavraciji Potočka. V kolikor bodo vremenske razmere dopuščale, bodo v Termah Snovik v prihodnjih tednih organizirali glasbene večere pod zvezdnatim poletnim nebom.

Vsak četrtek od 18. ure dalje se bodo gostje lahko na zunanji terasi pred termami lahko zavrteli ob prijetnih melodijah glasbe v živo.

Petra Petravič; Foto: Arhiv Terme Snovik

 

Tagi