V teh vročih dneh si privoščite osvežitev s čisto pitno vodo iz pitnika

V teh vročih, po domače rečeno »pasjih« dneh, je nujno zadostno uživanje brezalkolnih pijač, najbolj priporočljivo je uživanje vode. Le-to imamo v Domžalah in v Mengšu na voljo tudi med opravki po mestu, med preživljanjem prostega časa v naravi in med športnimi aktivnostmi. Govorimo o pitnikih, ki nudijo osvežitev s svežo in zdravo pitno vodo in to kar na triindvajsetih različnih lokacijah, kar je več kot dobrodošlo.

V pitnike priteka voda iz javnega vodovodnega sistema, zato je uživanje te vode ravno tako varno, kot uživanje vode iz pipe doma. Vsi pitniki so postavljeni v bližini vodovodnega sistema, da se voda ne zadržuje predolgo v ceveh in se v običajnih razmerah ne segreva. V obdobju dalj časa trajajočih visokih temperatur pa je priporočljivo vodo iz pitnika pred pitjem toliko iztočiti, da iz pipe priteče sveža voda.

V občinah Domžale in Mengeš na voljo 23 pitnikov, ki nudijo svežo in čisto pitno vodo
Javno komunalno podjetje Prodnik je v sodelovanju z Občino Domžale in Občino Mengeš v zadnjih letih postavilo 23 pitnikov, ki nudijo svežo in čisto pitno vodo na mestih, ki jih dnevno obišče največ obiskovalcev in kjer je možnost koriščenja čiste pitne vode najbolj dobrodošla: ob nekaterih osnovnih šolah, v središču mesta, v nekaterih parkih, ob rekreacijski osi Kamniške Bistrice in ob vznožju Šumberka. V občini Mengeš so na voljo trije pitniki, in sicer v športnem parku pri teniških igriščih, pri zajetju Pristava na Ropretovi cesti in na Mengeškem polju pri kapelici. Voda, ki priteče iz pitnika je voda iz javnega vodovoda in je ravno tako varna kot voda, ki priteče iz pipe v vašem domu. Pitniki, ki se nahajajo na javnih mestih, mimoidočim omogočajo zdravo potešitev žeje v vsakem trenutku. 

Več o lokacijah si lahko preberete TUKAJ.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Tagi