V tednu preprečevanja korupcije o pomenu integritetne družbe

V letošnjem tednu preprečevanja korupcije in ob mednarodnem dnevu boja proti korupciji se je županja mag. Renata Kosec kot govorka na okrogli mizi udeležila dogodka »Prijavitelji kot ključni akterji integritetne družbe«.

Na dogodku, ki ga je organizirala Komisija za preprečevanje korupcije 5. decembra 2023, so ugledni slovenski in tuji strokovnjaki spregovorili o prijaviteljih, njihovi zaščiti in področni zakonodaji ter o ključni vlogi prijaviteljev pri odkrivanju kršitev integritete, kot jo opredeljuje Zakon o integriteti in preprečevanju korupcije.

Dogodka se je kot ena od govornic na okrogli mizi udeležila tudi županja mag. Renata Kosec, ki je spregovorila o vzpostavitvi notranje prijavne poti in izpostavila pomen vodstva pri povečanju zaupanja zaposlenih: »Naloga vodstva je jasno povedati, da je prav, da zaposleni nepravilnosti prijavijo in da bodo pri tem ustrezno zaščiteni.«

Na okrogli mizi so sodelovali še predsednik Komisije za preprečevanje korupcije dr. Robert Šumi, predsednik uprave SDH mag. Žiga Debeljak, izvršna direktorica Združenja nadzornikov Slovenije mag. Irena Prijović, novinarka in televizijska voditeljica na RTV Slovenija Erika Žnidaršič ter generalna direktorica Direktorata za kaznovalno pravo in človekove pravice Ministrstva za pravosodje mag. Nina Koželj.

Avtor: Občina Domžale; Foto: Občina Domžale

 

Tagi