V PGD Študa slavnostno prevzeli gasilsko vozilo

Novo gasilsko vozilo GVC - 1 krasi PGD Študa

Prostovoljno gasilsko Društvo Študa, ki spada pod Gasilsko zvezo Domžale, je v zadnjih dveh letih  svoje društvo lepo nadgradila. Leta 2022 so pridobili nov gasilski dom in novo gasilsko vozilo za prevoz moštva GVM – 1, 20. januarja 2024, pa je bilo spet veselo, saj so pred nov gasilski dom in ob bok GVM – 1 pripeljali novo gasilsko vozilo, cisterno za gašenje požarov GVC – 1.

Slavnostnega prevzema novega gasilskega vozila GVC – 1 se je udeležilo lepo število gasilk in gasilcev iz Domžalske gasilske zveze, iz pobratenih gasilskih društev, ter veliko krajank in krajanov Štude in donatorjev novega vozila. Med slavnostnimi gosti so bili županja Občine Domžale mag. Renata Kosec, predsednik Gasilske zveze Domžale Matjaž Korošec, poveljnik Gasilske zveze Domžale Matjaž Merkužič, predsednica Sveta Krajevne skupnosti Simona Jenka, Vera Banko, ki je bila hkrati tudi v imenu krajevne skupnosti botra novemu vozilu GVC – 1, častni poveljnik PGD Študa Janez Mejak, duhovni pomočnik v Župniji Domžale Andrej Svete in diakon Matjaž Venta, ki je na praksi v Župniji Domžale. Ešalonu gasilcev je poveljeval poveljnik PGD Študa Matevž Lipovšek.

Predsednik PGD Študa, Boštjan Narobe, je po predvajani slovenski in gasilski himni pozdravil vse navzoče, zatem pa je opisal novo gasilsko vozilo GVC – 1, ki je bogato opremljeno z vsem, kar gasilci potrebujejo na različnih intervencijah. Nekaj besed so spregovorila predsednica Sveta Krajevne skupnosti Simona Jenka, Vera Banko, predsednik Gasilske zveze Domžale Matjaž Korošec, ter županja Občine Domžale mag. Renata Kosec, zatem pa so podelili plakete bronastim, srebrnim in zlatim donatorjem.  Duhovni pomočnik v Župniji Domžale Andrej Svete je ob pomoči diakona Matjaža Vente blagoslovil novo gasilsko vozilo. Sledila je predaja ključa novega vozila. Županja Občine Domžale mag. Renata Kosec je predala ključ poveljniku PGD Študa Matevžu Lipovšku, ta pa naprej vodji voznega parka in podpoveljniku PGD Študa Jožetu Čebulju, ki bo upravljal z novim vozilom. 

Sledilo je odpiranje šampanjca, krst novega vozila z šampanjcem, zatem je upravitelj novega vozila Jože Čebulj na prvo vožnjo popeljal županjo Občine Domžale, predsednico Sveta krajevne skupnosti in častnega poveljnika PGD Študa na časten krog po naselju Študa. Predsednik PGD Študa se je ob koncu zahvalil vsem donatorjem, kakor tudi krajankam in krajanom Štude, ki so tudi veliko prispevali za nakup novega gasilskega vozila.

Sledil je razpust ešalona, zatem pa ogled novega vozila in slavje pred gasilskim domom.

Na pomoč!

Avtor Miro Pivar foto; video; Miro Pivar

Tagi