V PGD Krašnja v uporabo prevzeli novo gasilsko vozilo in motorno črpalko

Potem ko je priljubljena črpalka “Rozi” dočakala Abrahama in so jo izdajale mnoge tehnične napake, je bilo potrebno misliti na novo “Rozi”.

V preteklem letu, ob številnih intervencijah, je gasilcem in gasilkam PGD Krašnja odpovedala poslušnost motorne brizgalne črpalke. Čeprav so imeli v roku leta ali dveh v načrtu nakup nove črpalke, so morali na hitro poiskati sredstva in pohiteti z nakupom. In kakšna naj bo, če ne Rosenbauerjeva, kajti če ti služi 50 let in več, je zagotovo dobra.

V soboto, 8. junija, so tako gasilci in gasilke PGD Krašnja pripravili svečani prevzem vozila in črpalke.

Po uvodni slovenski in gasilski himni so na vrsto prišle besede. Dobrodošlica je bila izrečena vabljenim gostom, gasilkam in gasilcem sosednjih društev, poveljniku CZ Lukovica ter gasilkam in gasilcem pobratenega gasilskega društva Gozd Martuljek in predstavnikom vseh društev, ki delujejo v Krašnji. Seveda je pozdrav veljal tudi domačim gasilkam in gasilcem, ki so v večini že bili zaposleni z pripravo gasilske veselice.

Najprej je zbrane nagovoril predsednik GZ Lukovica, Robert Maselj, in izrazil veselje, da je društvu ob pomoči občine, GZ Lukovica in botrov uspelo izpeljati nakup dveh prepotrebnih gasilskih orodij. Županja Občine Lukovica, mag. Olga Vrankar je ponovno poudarila, da se je in se bo zavzemala, da imajo gasilska društva pri nabavi opreme prioriteto, saj smo še predobro občutili, da je pomoč potrebna hitro in zato potrebujejo različna sredstva in orodja, za nakup katerih bo občina poskušala najti najboljšo možno rešitev. Predsednik PGD Krašnja, Gregor Rožič, je orisal nekaj pomembnih prelomnic glede nabave vozil in črpalk v društvu ter izrazil upanje, da bo tudi ta črpalka delovala toliko časa kot “Rozi”.

Župnik Bernard Rožman je novi pridobitvi blagoslovil in zaželel, naj Bog na priprošnjo svetega Florjana in svetega Krištofa varuje gasilce in gasilke na vseh poteh. Nato je županja izročila ključe poveljniku PGD Krašnja, ta pa skrbniku vozila. Sledila je podelitev zahval za pomoč pri nakupu, ki so jih prejeli Občina Lukovica, GZ Lukovica ter botra Saša in Klemen Mesarič. Ker vedo, kako je, in čeprav so iz Gorenjske, so se v pobratenem društvu PGD Gozd Martuljek odločili, da prispevajo nekaj opreme za novo vozilo, ki jo je predala njihova članica predsedniku PGD Krašnja.

Druženje se je nadaljevalo pod velikim šotorom z ansamblom Veseli svati, bogato kulinarično ponudbo ter srečelovom.

Avtor: DJD, Foto: DJD

Tagi