V Moravčah podpisali koalicijsko pogodbo

Danes, 17. januarja 2023, je bila v prostorih moravškega župana podpisana koalicijska pogodba, s katero se oblikuje nova politična večina v Občinskem svetu Občine Moravče.

»Sporazum o partnerstvu za razvoj Občine Moravče« so podpisali: v imenu Gibanja Svoboda (GS) dr. Jurij Kočar, v imenu Neodvisne liste (NLMK) Marko Kladnik, v imenu Nove Slovenije-krščanskih demokratov (NSi) mag. Franc Capuder, v imenu Slovenske ljudske stranke (SLS) Janez Vidic in v svojem imenu župan dr. Milan Balažic.

V »Sporazumu o partnerstvu« so zapisali sledeče: “Spodaj podpisani predsedniki političnih strank in list v Občini Moravče ugotavljamo, da smo 8. marca 2019 podpisali ‘Sporazum o partnerstvu za razvoj Občine Moravče’. V preteklih štirih letih je ta razvojna koalicija uresničila več kot šestdeset razvojnih projektov in uspešno dosegla zastavljene cilje za dobrobit občank in občanov Občine Moravče. Skupaj ocenjujemo, da velja nadaljevati s koalicijo »Partnerstva za razvoj« tudi po lokalnih volitvah 20. novembra in 4. decembra 2022. Znova poudarjamo, da zavračamo politiko nepotrebnih delitev, sporov in političnih konfliktov, ki ne služijo skupnemu učinkovitemu delu za razvoj Občine Moravče. Naš skupni cilj ostajajo nove investicije, zagon podjetništva, nova delovna mesta, širjenje lokalne demokracije in višji življenjski standard za občanke in občane v zdravem in čistem naravnem okolju. Za te cilje bomo spodaj podpisane stranke in liste v dogovoru, soglasno in skupaj glasovale v Občinskem svetu. Zavezujemo se strpni politiki graditve boljše prihodnosti, spoštovanju medsebojnih razlik in od tod izhajajočega sodelovanja ter povezovanja med spodaj podpisanimi strankami in listami v službi moravških ljudi. Medse vabimo tudi druge partnerje in vse ljudi dobre volje. S tem dokumentom pred občankami in občani Občine Moravče potrjujemo svojo skupno iskreno zavezanost k doseganju najboljših odgovorov na izzive prihodnosti.”

Miha Ulčar; Foto: Občina Moravče

 

Tagi