V mešani patrulji občinski redarji in policisti opravili nadzor na rekreacijski osi ob Kamniški Bistrici

Večkrat na leto se občinski redarji Občine Domžale in policisti PP Domžale na določenih javnih površinah opravijo skupni nadzor, med drugim se pogosto odpravijo tudi na zeleno rekreacijsko os ob reki Kamniški Bistrici, kjer opravljajo nadzor glede vodenja psov, pobiranja pasjih iztrebkov, upoštevanje predpisov s področja varnosti v prometu (kolesarji, mopedisti, sprehajalci …) ter osebne varnosti občank in občanov. Takšni nadzori so med občankami in občani zelo lepo sprejeti, saj vplivajo na večji občutek varnosti, po drugi strani pa pripomorejo tudi k temu, da se opozori morebitne kršitelje, da tudi pri uporabi rekreacijske osi upoštevajo predpise in zakonodajo ter poskrbijo za svojo in varnost drugih uporabnikov.

Zelena rekreacijska os ob reki Kamniški Bistrici je priljubljena med številnimi občankami in občani, saj jo vsakodnevno v velikem številu uporabljajo rekreativci, sprehajalci, kolesarji … nekateri pa tudi za kakšen romantičen sprehod med zelenjem. Veliko sprehajalcev ima na sprehodu s seboj tudi štirinožnega prijatelja. Na sprehodu ima večina pasje prijatelje na povodcih, se pa najdejo tudi takšni, ki jih spustijo iz povodca, ti pa nato brezglavo tekajo sem ter tja in plašijo marsikaterega mimoidočega sprehajalca, rekreativca ali kolesarja.

Domžalski občinski redarji in policisti so skupen nadzor na zeleni rekreacijski osi ob reki Kamniški Bistrici opravili v četrtek, 30. junija 2022, poseben poudarek pa je bil nadzor nad lastniki psov. Skrbnik psa mora namreč na javnem mestu zagotoviti fizično varstvo psa tako, da je pes na povodcu. Med skupnim nadzorom so naleteli na nekaj primerov, ko lastniki pse niso imeli na povodcih. Le-tem so bila izrečena opozorila, da morajo pri vodenju psov na javnih površinah upoštevati predpise in zakonodajo s tega področja. Prepričani smo, da so prijazna opozorila padla na plodna tla in da bodo vsi tisti, ki so bili opozorjeni, v bodoče svoje pse na javnih površinah vodili na povodcih ter na ta način poskrbeli, da bo zelena rekreacijska os res pravi prostor zadovoljnih uporabnikov.

Avtor: Miha Ulčar

 

Tagi