V Domžalah uradno odprli nove prostore Medicine dela, prometa in športa

V ponedeljek, 29. marca 2021, se je zgodilo dolgo pričakovano uradno odprtje prostorov Medicine dela, prometa in športa, ki sicer že kar v polni meri deluje na novi lokaciji, na Ljubljanski 70 v Domžalah.

Slavnostni trak sta pred vstopom v nove prostore prerezali direktorica Zdravstvenega doma Domžale, mag. Renata Rajapakse in podžupanja Občine Domžale, mag. Renata Kosec. Po uradnem delu je sledil ogled prenovljenih prostorov v katerih je pred časom deloval Center za socialno delo Domžale, sedaj pa tam deluje Ambulanta medicine dela, prometa in športa, pod vodstvom doktorice medicine dela, Kovačič Polonce. Nove prostore si je ogledal tudi direktor občinske uprave, Edvard Ješelnik. O Aktualnem delu je poleg direktorice zdravstvenega doma, nekaj besed povedal tudi Gašper Orehek, pomočnik direktorja za zdravstveno nego.

»V Domžalah smo lahko zelo ponosni na visok nivo življenjskega standarda, na vsesplošni ravni. Kljub »korona« krizi opažam kar nekaj pozitivnega dogajanja na področju razvoja malih in srednje velikih podjetij, prav v tej naši občini. Večkrat se s svojimi kolegi iz drugih regij srečamo in izmenjamo izkušnje, situacije, mnenja in moram reči, da imamo v Domžalah zares dobre pogoje za izvajanje dela,« je ob odprtju zbrane nagovorila Vodja Ambulante medicine dela, prometa in športa, Polonca Kovačič, ki v Zdravstvenem domu Domžale deluje približno petnajst let. Njene pretekle izkušnje z delom na urgenci in v ambulanti družinske medicine v Zdravstvenem domu Domžale so pripomogle k še boljši komunikaciji z osebnimi zdravniki in delodajalci pri iskanju rešitev.

Kako do storitev Medicina dela, prometa in športa?

Zaradi minimalizacije stikov se je nujno pred pregledom naročiti izključno po telefonu 01 724 5291, od ponedeljka do četrtka med 11.00 in 13.00 uro ter ob petkih med 8.00 in 10.00 uro, da se opravi triažni pogovor.

Opravite lahko:

  • preventivne zdravstvene preglede pred zaposlitvijo, ob razporeditvi delavca na nove, drugačne delovne pogoje;
  • obdobne zdravstvene preglede, redne in izredne na primer pred predstavitvijo na invalidsko komisijo (obrazec DD1), po hujših poškodbah, boleznih, daljših odsotnostih, ko je vprašljiva zmožnost dela, ko so potrebne razbremenitve
  • preglede voznikov amaterjev in poklicnih voznikov vseh kategorij
  • pregled gasilcev (tudi za zahtevnejša dela)
  • preglede za nošenje in posest orožja
  • preglede pred začetkom šolanja na srednjih šolah in fakultetah
  • izdelava strokovnih MDPŠ ocen delovnih mest
  • seznanjanje delavcev, delodajalcev s tveganji na delu
  • izdelava poročil o preventivnih zdravstvenih pregledih posameznih skupin
  • sodelovanje v promociji zdravja
  • preglede športnikov in rekreativcev

Za pregled potrebujete zdravstveno kartico, napotnico (obr. 8,204-predhodni pregled; 8,205 obdobni pregled), očala oz. kontaktne leče, če jih nosite ali jih imate predpisane, zdravstveni karton izbranega osebnega zdravnika, pri vozniškem pregledu še osebni dokument in vozniško dovoljenje. Tam, kjer je predviden odvzem krvi, bodite tešči 8 ur in ne pijte sladkanih pijač.

Občina Domžale, Urad župana; Foto: Vido Repanšek

Tagi