V Domžalah si boste kmalu lahko izposodili kolo

Spomladi si boste lahko v Domžalah in njeni okolici na desetih elektrificiranih postajah izposodili električno ali navadno kolo. 

V preteklem tednu sta županja Občine Domžale mag. Renata Kosec in Miha Hrženjak, direktor podjetja MM Ibis d.o.o., podpisala pogodbo o upravljanju sistema izposoje koles v občini. Lani si je vodstvo Občine Domžale ogledalo vse predstavitvene idejne rešitve za poimenovanje domžalskih koles, ki so jih predlagali dijaki Srednje šole za oblikovanje in fotografijo Ljubljana. Svoj predlog za poimenovanje sistema za izposojo koles ste lahko oddali tudi vsi občani.

Občina Domžale stremi k vzpostavitvi trajnostne mobilnosti in ravno postavitev infrastrukture za izposojo navadnih in električnih koles, bo to omogočala. V prvi fazi so postavili 10 elektrificiranih postaj za izposojo koles. Trenutno so v pripravi izbira imena, splošni pogoji in cenik.

Sistem bo zaživel v mesecu, ko praznuje Občina Domžale. Na različnih lokacijah lahko že vidite urejene elektrificirane postaje, mi smo si jih ogledali: v Češminovem parku, pri Tržnem prostoru, v Športnem parku v Domžalah ter na Viru pri vrtcu Palček.

Avtor: Karin Božič Zupančič; Foto: Karin Božič Zupančič

Tagi