V Domžalah dobili župana že v prvem krogu – Toni Dragar zmagal prepričljivo!

Za vse županske in svetniške kandidate je pravkar prišel trenutek resnice. Objavljeni so namreč neuradni rezultati lokalnih volitev, ki so potekale na današnjo nedeljo. V Domžalah je prepričljivo zmago dosegel dosedanji župan Toni Dragar, saj mu je v prvem krogu uspelo zbrati 55,74% glasov volilk in volivcev.

Za letošnje lokalne volitve bi lahko rekli, da se jih je udeležilo izredno malo število volivk in volivcev. V Domžalah 41,24%. Razlog za tako nizko udeležbo bi lahko iskali v tem, da so volivke in volivci morali letos na volišče že tretjič.

Nesporni zmagovalec županskih volitev v Domžalah je dosedanji župan Občine Domžale Toni Dragar (LTD), ki mu je v prvem krogu uspelo zbrat 55,74% glasov volilk in volivcev, sledijo mu Robert Hrovat (SDS) z 16,89% glasov, Alenka Oldroyd ( Lista Reza) z 8,60% glasov, Peregrin Stegnar (NSi) z 5,37% glasov, Lidija Ambrož Marčun (SMC) z 4,00% glasov, Metod Marčun (Lista za Domžale) z 4,46% glasov, Lenart Zajc (SD) z 2,98 glasov in Britta Bilač (ZaAB in Zares) z 1,97% glasov.

Lista Tonija Dragarja – Lista za vse generacije je tudi zmagovalka volitev v Občinski svet Občine Domžale, saj ji je uspelo dobiti 14 svetniških mest, sledi SDS s petimi mandati, SMC s štirimi, NSi z dvema, DESUS z dvema, Lista Reza z dvema, Lista za Domžale z enim ter SD z enim mandatom.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Janez Ravnikar, Miha Ulčar
Tagi