V Domžalah bo zaživelo Mesto želja

Za praznično vzdušje s toplino, veseljem ter optimistično energijo ob vstopu v novo leto

Zaradi zdravstvene situacije bo tudi letošnji december drugačen kot smo jih bili vajeni v preteklih letih, saj zaradi ukrepov ne bo nekaterih tradicionalnih prireditev na prostem. Da pa praznični december ne bi šel mimo nas neopazno in brez tistega pravega čarobnega utripa, so se na Občini Domžale odločili, da bodo občankam in občanom vseeno nekaj ponudili, seveda ob upoštevanju trenutno veljavnih ukrepov.

Za praznično, decembrsko vzdušje bodo v Domžalah, na ploščadi v centru mesta, pripravili sejem »Mesto želja«, kjer boste lahko občanke in občani od srede, 15. decembra 2021, do četrtka, 23. decembra 2021, od 16. do 20. ure, zapisali oziroma izobesili svoje želje. Za vesel in optimističen prehod v novo leto pripravljajo tudi virtualno voščilnico »Naj zažari«, v kateri bodo z doživeto pesmijo voščili tudi najmlajši.

Podžupanja mag. Renata Kosec nam je povedala, da bo rdeča nit Mesta želja smrečica, kamor bodo obiskovalci zapisali oziroma obesili svoje želje. Poleg tega pa bo na voljo različna stojnična ponudba, ki pa zaradi ukrepov ne bo vsebovala ponudbo hrane in pijače. Lahko pa boste izbrali keramične, lesene in usnjene izdelke, pletenine, slamnike in slamnati nakit, vitraže in stekleni nakit ter izbirali med praznično knjižno ponudbo in voščilnicami. Kolo sreče in še kaj. Za otroke bo zanimiv poseben praznično okrašen prostor, kjer se bodo lahko fotografirali. Najbolj izvirne želje, ki jih bodo obiskovalci zapisali na smrečico, bodo nagradili.

Podžupanja mag. Renata Kosec.

“Zakaj smo se odločili za »Mesto želja« in spletno, virtualno voščilo »Naj žari«? Predvsem, ker želimo, da vam, vsem občankam in občankam, pričaramo praznično vzdušje s toplino in veseljem ter optimistično energijo ob vstopu v novo leto. Prav toplina in veselje nas bosta povezali v skupnost, ki ne izključuje, in ki ponudi roko tudi tistim, ki bi se lahko v teh dneh počutili osamljene. Ponudimo jim nasmeh, pozdrav ali pa kratek pogovor in prepričana sem, da bo majhna pozornost zanje najlepše darilo. Nam, ki jim bomo namenili nekaj trenutkov, pa bo občutek topline napolnil dušo in ponudil čaroben vstop v novo leto,“ nam je zaupala podžupanja mag. Renata Kosec.

V času božično-novoletnih praznikov bosta v Športni dvorani Domžale potekali dve tradicionalni, decembrski prireditvi, praznični koncert Godbe Domžale in 50. jubilejni, novoletni koncert Simfoničnega orkestra Domžale-Kamnik. Tradicionalne, decembrske prireditve v Češminovem in Slamnikarskem parku ter na tržnem prostoru Domžale pa so zaradi virusa covid-19 odpovedane. Kljub vsemu so na Občini Domžale pripravili vse potrebno za izpeljavo tradicionalnih dogodkov, če bi prišlo do morebitnega sproščanja ukrepov.

“Drage občanke in občani, vaši praznični dnevi naj bodo sestavljeni iz pozitivnih, optimističnih trenutkov, pozabimo na razlike, ki nam jih vsiljuje družba in epidemija ter se veselimo izzivov, ki nam jih prinaša prihodnje leto. Verjamem, da jih bomo uspešno rešili in upam, da se naslednji december srečamo na vseh tradicionalnih, decembrskih prireditvah. Prav tako si želim, da bi se v prihodnosti še bolj povezovali in sodelovali ter šli skupaj novim izzivom naproti,“ je ob prihajajočem novem letu povedala podžupanja mag. Renata Kosec in dodala: “Vesele božične in novoletne praznike, uživajte in ujemite čudovite trenutke v družbi vaših najbližjih, leto 2022 pa naj bo postlano z optimizmom ter predvsem zdravo, nepozabno in nadvse srečno.“

Miha Ulčar; Foto: Občina Domžale

 

Komentarji uporabnikov
Tagi