V Blagovici odprli nov poslovilni objekt

V soorganizaciji Krajevne skupnosti Blagovica in Občine Lukovica so v petek, 24. septembra 2021, svojemu namenu predali nov poslovilni objekt, ki stoji v neposredni bližini pokopališča ob cerkvi sv. Petra v Blagovici.

Odprtja novega poslovilnega objekta so se udeležili mag. Olga Vrankar, županja Občine Lukovica, Zdravko Slapar, predsednik Krajevne skupnosti Blagovica, Borut Smerkolj, predsednik Krajevne skupnosti Trojane, svetniki krajevne skupnosti ter krajani Blagovice. Poslovilni objekt je blagoslovil Drago Markuš, župnik – upravitelj iz Blagovice. V kulturnem programu je sodelovala Godba Lukovica.

V svojem govoru je mag. Olga Vrankar, županja Občine Lukovica najprej pozdravila vse prisotne, nato pa je opisala potek gradnje poslovilnega objekta. »Danes svojemu namenu predajamo objekt poslovilna vežica, kjer bo zadnje počivališče pred odhodom v večnost. To ni navadna postaja. To je skupna duhovna hiša slovesa najglobljih pietetnih čustev človeške intime. Hiša miru in spoštovanja, ob zavedanju človekove končnosti in zadnjega smisla. Hiša cvetja in prižiganja luči. Ostaja v naših srcih in spominu pokojnikov,« je med drugim v svojem govoru dejala županja.

Ob koncu govora se je zahvalila nekdanjemu županu, ki je začel postopek pridobivanja dokumentacije za izgradnjo poslovilnega objekta ter svetnikom v prejšnjem mandatu in župniji, ki je prispevala zemljišče, da so lahko zgradili ta lep poslovilni objekt.

Predsednik Krajevne skupnosti Blagovica Zdravko Slapar se je v svojem govoru zahvalil vsem svetnikom iz Občine Lukovica, še posebno svetnikom iz Krajevne skupnosti Blagovica, da so lahko ta objekt končno postavili in da bo sedaj lahko služil svojemu namenu.

Po nagovorih je župnik iz Blagovice Drago Markuš z molitvijo blagoslovil poslovilni objekt, županja mag. Olga Vrankar ter predsednik KS Blagovica Zdravko Slapar in Borut Smerkolj, predsednik KS Trojane pa so ob pomoči otrok družine Pustotnik, ki so bili oblečeni v narodne noše, prerezali trak ter poslovilni objekt predali svojemu namenu.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Tagi