Uspešno izpeljana delovna akcija na Domžalskem domu

V soboto se je izvedla društvena delovna akcija, s katero so pospravili in uredili okolico pri Domžalskem domu.
Z novim peskom na dvorišču, popravljeno ograjo, utrjeno garažno steno, urejenimi skladiščnimi prostori, pospravljenim lesom, očiščenim filtrom, postavljeno knjigobežnico ter zunanjim sladkim šankom, Domžalski planinski dom na Veliki planini vabi vse ljubitelje planine na obisk, saj dom ponovno obratuje vsak dan.

Domžalski dom na Veliki planini je priljubljena planinska koča, ki se nahaja na čudoviti Veliki planini, eni najbolj obiskanih planinskih destinacij v Sloveniji.

Lokacija in Dostop

Domžalski dom je na planoti Velika planina, ki se nahaja v Kamniško-Savinjskih Alpah. Do koče je mogoče priti peš, z žičnico iz Kamniške Bistrice ali z avtom do izhodišča, nato pa sledi krajši pohod. Pot je primerna za družine in manj vse ostale pohodnike.

Ponudba in Storitev

  • Nastanitev: Koča ponuja več postelj v skupinskih sobah in skupnih spalnicah. Idealna je za planince, ki iščejo prenočišče na višji legi.
  • Prehrana: V koči strežejo tradicionalne slovenske jedi, kot so jota, ričet, ajdovi žganci in različne enolončnice. Na voljo so tudi pijače in sladice.
  • Druge storitve: V koči je možna tudi organizacija različnih dogodkov, kot so planinski tabori, delavnice in manjše skupinske prireditve.

Aktivnosti in Zanimivosti

  • Pohodništvo: Velika planina ponuja številne pohodniške poti, ki so primerne za različne stopnje zahtevnosti. Obiskovalci lahko uživajo v razgledih na okoliške gore in planšarsko tradicijo.
  • Planšarska kultura: Velika planina je znana po svojih pastirskih stanovih in planšarstvu. Poleti lahko obiskovalci vidijo pastirje pri delu in okusijo sveže mlečne izdelke.
  • Zimski športi: Pozimi je Velika planina priljubljena tudi za smučanje, tek na smučeh in sankanje.

Posebnosti

Domžalski dom je odlično izhodišče za raziskovanje celotne Velike planine. Koča ima dolgo tradicijo in je priljubljena točka za planince skozi vse leto.

Domžalski dom je zaradi svoje lokacije, prijetnega vzdušja in odlične ponudbe izjemno priljubljena destinacija med planinci in ljubitelji narave.

Avtor: Nina Orehek, Foto: Helena Kermauner

Tagi