Uradno odprli Center za duševno zdravje otrok in mladostnikov Domžale

Center za duševno zdravje otrok in mladostnikov Domžale, ki deluje pod okriljem Zdravstvenega doma Domžale, je svoja vrata odprl že 1. julija 2021, danes pa je potekalo slavnostno odprtje. Kot je poudarila direktorica ZD Domžale mag. Renata Rajapakse gre za pomembno pridobitev na področju varovanja duševnega zdravja otrok in mladostnikov in se ob enem zahvalila Občini Domžale za prostore, kjer se lahko dejavnosti izvajajo. Skupaj s podžupanjo mag. Renato Kosec in dr. Zakotnik so slavnostno prerezale trak, sledil je še ogled prijetno opremljenih prostorov.

Zadnja leta je opazen trend večanja duševnih stisk otrok in mladostnikov in pomembno je, da se na tem področju zagotovi ustrezno podporo. Obravnava v centru je multidisciplinarna in celostna, v centru pa delujejo strokovnjaki iz različnih strok: klinični psiholog, psiholog, logoped, specialni pedagog, delovni terapevt, socialni delavec in medicinska sestra.

Center je namenjen otrokom in mladostnikom iz občin Domžale, Lukovica, Moravče, Mengeš, Trzin, Dol pri Ljubljani, Kamnik in Komenda. Nahaja se na Ljubljanski cesti 80 (drugo nadstropje) v Domžalah. V primeru pomoči pa jih lahko kontaktirate na telefonski številki 01 72 45 228 ali preko elektronske pošte cdzom@zd-domzale.si lahko pa se osebno oglasite tudi v pisarni v dopoldanskem času do 16. ure.

Občina Domžale; Foto: Vido Repanšek

Tagi