Tuš Market Preserje še ne bodo porušili

V mesecu maju so se v Preserjah pri Radomljah pričeli rušiti hiše in ostale nepremičnine, ki stojijo na predvideni trasi povezovalne ceste Želodnik – Vodice. V planu rušenja, naj bi bil tudi Tuš Market Preserje, saj je Dars pred leti zaradi namena gradnje povezovalne ceste , odkupil vse nepremičnine, ki se nahajajo na tej trasi.

Zgodba o povezovalni cesti Želodnik – Vodice, ki naj bi povezala Štajersko in Gorenjsko avtocesto, sega že daleč nazaj. Vmes je prišla recesija in gradnja povezovalne ceste je naenkrat ostala v zraku. Kljub temu, da še zaenkrat ne bo izgradnje povezovalne ceste, pa se je Dars pred časom odločil, da vse odkupljene nepremičnine na tem območju podre. V prazne stanovanjske hiše se namreč zelo radi naselijo in jih za svoje potrebe uporabljajo odvisniki, brezdomci in predstavniki še kakšne subkulture. V praksi bi to lahko pomenilo več kriminala na tistem območju, drogiranje, pijančevanje … S podiranjem hiš in nepremičnin je Dars pričel v mesecu maju.

Do 15. junija letos bi morali izprazniti tudi Tuš Market Preserje, ki ga je pred leti prav tako odkupil Dars. Okoliški prebivalci, pa bi čez noč ostali brez trgovine. Market namreč predstavlja izredno pomembno vlogo pri oskrbi prebivalstva s hrano in ostalimi materialnimi dobrinami na severnem delu občine. Seveda pa okoliškim prebivalcem ni bilo vseeno, da bi ostali brez svoje trgovine, najbližji se namreč nahajata v Radomljah in v Mengšu.

Na pobudo prebivalcev severnega dela občine in Krajevne skupnosti Preserje, je Občina Domžale urgirala na Darsu, da bi rušenje Tuš Marketa Preserje odložili in tako omogočili nadaljnjo delovanje trgovine. Kot je za naš portal povedal župan Občine Domžale, Toni Dragar, se je obrnil na vodstvo Darsa, da bi podaljšali pogodbo z Engrotušom, podjetjem za trgovino d.o.o, ki je potekla 15. junija letos in da naj ustavijo postopek rušenja te trgovine, glede na to, da izgradnja povezovalne ceste Želodnik – Vodice še nekaj let ne bo realizirana. Dragar nam je še povedal, da so na Darsu prisluhnili njegovi pobudi in z Engrotušom podaljšali pogodbo o najemu do konca letošnjega leta. Pogodbo naj bi podaljševali vsako leto, vse do začetka gradnje povezovalne ceste. Kar v praksi pomeni, da bodo okoliški prebivalci po hrano in ostale materialne dobrine v Market Tuš Preserje hodili še kar nekaj let.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Komentarji uporabnikov