Tudi iz Domžal organizirani brezplačni prevozi na delo v Ljubljano

V Ljubljano se povečini z lastnim vozilom na delo pripelje kar 120.000 ljudi dnevno, kar ustvarja izjemno količino prometa in emisij. V želji, da bi zmanjšali promet na najprometnejših lokacijah v Ljubljani, so v okviru evropskega projekta ‘SmartMOVE: Pametne rešitve za trajnostno mobilnost’ sodelujoči partnerji poskusno pripravili trimesečne brezplačne organizirane prevoze s kombijem iz okoliških krajev v Ljubljano na delo in sicer na območju BTC in UKC.

Dinamični skupinski prevoz s kombijem predstavlja alternativo, ki se lahko močno približa udobju in fleksibilnosti, ki ju nudi avtomobil, sočasno pa ponuja povsem novo obliko prevoza na delo. Omogoča do 70% manj emisij in prihranek do 170 € vsak mesec za gorivo in ure in ure časa, ki ga lahko namesto za volanom, preživite sproščeno.

Brezplačni organizirani prevozi s kombijem bodo potekali vsak delovni dan iz domačega kraja s profesionalnimi vozniki, tudi v povsem novih električnih kombijih. Organizirani bodo v testnem obdobju in sicer od začetka februarja 2023 pa vse tja do konca aprila 2023 iz okoliških krajev v Ljubljano na delo.

Vsi, ki se vozite na delo iz Kranja, Kamnika, Domžal, Radomelj, Komende, Mengša ali Trzina na območje Univerzitetnega kliničnega centra ali nakupovalnega središča BTC lepo vabljeni k prijavi na spletni strani www.goopti.com/gremoskupaj

Prijave na brezplačne skupinske prevoze s kombijem na delo v Ljubljano na območju BTC in UKC potekajo do 20. januarja 2023 oziroma do zapolnitve mest.

‘ Projekt SmartMOVE sofinancirajo Islandija, Lihtenštajn in Norveška s sredstvi Finančnega mehanizma EGP 2014–2021 in s sredstvi pripadajoče slovenske udeležbe v skupni višini 1.609.166,79 EUR v okviru programa Blaženje podnebnih sprememb in prilagajanje nanje

Petra Petravič; Foto: canva.com

Tagi