Tradicionalni Uršin živ-žav v Vrtcu Urša

Uršin živ – žav je tradicionalna prireditev Vrtca Urša, ki vsako leto tretji teden v mesecu oktobru poteka na igrišču naše največje enote Urša. Uršin živ – žav smo to leto izvedli v torek, 15. oktobra 2024.

To leto je sodelovalo z nami tudi vreme, ki je bilo s sončnimi žarki in prijetnimi temperaturami kot naročeno za tovrstno druženje z otroki, starši, dedki, babicami in ostalimi gosti. Tekom prireditve je bilo poleg otroških pesmic, glasu harmonike, katero je igral naš zaposleni, vseskozi slišati tudi otroški smeh, ki je bil največji pokazatelj, da je prireditev tudi to leto uspela. Ob vstopu na igrišče je obiskovalce objel in pričakal vonj po pečenem kostanju. Popotovanje se je nadaljevalo z vonjem po carskem pražencu in jabolčnemu zavitku katera so pripravili naši kuharji.

Za zdravje otrok in odraslih sta poskrbela Uršina sadna smotija, katere so pripravljale strokovne delavke. Tudi to leto so zaposleni pripravili spekter zanimivih dejavnosti pri katerih so lahko sodelovali obiskovalci prireditve. V igralnicah je tako potekala poslikava obraza, kjer so se otroci spremenili v čisto prava pravljična bitja. V jesenski delavnici so obiskovalci izdelovali lovilce vetra, pri delavnici z glino so lahko preizkusili svoje ročne spretnosti in pri ustvarjanju domišljiji pustili prosto pot. Delavnica z volno je preizkušala spretnost in potrpežljivost pri ovijanju muc z volno, delavnica z naravnih materialov pa je sodelujočim zaposlila več čutov, saj so pri ustvarjanju čarobnih paličic, listkov, poleg naravnih materialov uporabljali tudi posušeno sivko, ki je s svojim vonjem krasila ves prostor. Obiskovalci so si lahko ogledali dve predstavi, in sicer lutkovno predstavo Zrcalce in kamišibaj predstavo Razbita buča. Po ogledu obeh predstav so na temo predstave ustvarjali v likovni delavnici. Tudi to leto smo pripravili srečelov, kjer so bile čisto vse srečke dobitne in so z različnimi knjigami, igračami in promocijskim materialom razveseljevale obiskovalce.

Za aktivno gibanje so poskrbele športne dejavnosti, ki so bile izvedene s strani ŠD Sonček. Plesna dejavnost s strani Plesnega kluba Miki pa je poskrbela, da so obiskovalci tudi zaplesali. Otroci pa so lahko svoja čutila preizkušali na Uršini čutni poti. Na prireditvi je bila tudi naša maskota Urša, ki je vse obiskovalce razveseljevala in celotno dogajanje spremljala  s svojo dobro voljo.

Za pestro ponudbo promocijskih izdelkov naj se zahvalim našim donatorjem Impuls Domžale d.o.o., Kmetija pr Anžič, Pekarna Pečjak d.o.o., Pomurske mlekarne d.d., GP Trojane d.o.o.,  Bio dobrote d.o.o.,  Kele&Kele d.o.o., Vita Aktivus d.o.o. in kmetija Pr Anžk. S svojimi donacijami so nam omogočili, da so se obiskovalci lahko posladkali z različnimi dobrotami na stojnici s promocijskim materialom. Zahvala pa gre tudi Zavarovalnici Triglav d.d., ki je s svojim sponzorstvom pomagala, da je bila prireditev organizirana tako kot smo si želeli. 

Posebna zahvala pa gre tudi otrokom in staršem, ki so aktivno sodelovali pri zbiranju kostanja, jabolk, igrač in knjig, ter vsem zaposlenim Vrtca Urša, ki so tudi to leto z različnimi dejavnostmi zopet dokazali, da ustvarjalnost nima meja in s svojo dobro voljo poskrbeli, da je tudi letošnji Uršin živ – žav super uspel. 

Avtor: Nuška Rožič; Foto: Vrtec Urša

Tagi