Šumberk bodo obkrožale urejene poti ob Kamniški Bistrici in Rači

V letošnjih poletnih dnevih je v občini Domžale zelo pestro. Lepo poletno vreme izkoriščajo za gradnjo in izvedbo številnih naložb, ki bodo polepšale in vplivale na kakovostnejše življenje občanov. Eno od naložb v občini Domžale nameravajo s pomočjo evropskih sredstev, še to poletje udejanjiti. Urediti nameravajo rekreativno pot okoli Šumberka.

Šumberk bodo obkrožale urejene poti ob Kamniški Bistrici in Rači, med brvjo v Zaborštu in mostom na Podrečju. Ozko stezico je zamenjala več kot poldrugi meter široka peščena pot, ki bo na pogosto poplavljenih predelih utrjena s pohodnimi kamnitimi bloki. Dostopi do vodotokov bodo urejeni s kombinacijo betona, skalnih blokov in lesa. Ob urejeni plezalni steni bodo postavili počivališča z igrali, uredili piknik prostor ob Rači. Točen čas pa bo ob sončnem vremenu kazala sončna ura na vstopnem platoju ob brvi v Zaborštu, je povedala svetovalka za odnose z javnostmi na domžalski občini Jana Goropečnik. Na drugem bregu reke Kamniške Bistrice, ob plinski postaji in brvi čez Kamniško Bistrico pri Šumberku, pa bodo uredili počivališče z glasbenim vrtom, kjer bo mogoče s prodniki iz reke izvabljati zvok iz lesenih debel.

Včeraj sem se sprehajal po lepo začrtani poti, ki še seveda ni dokončana, kaže pa že zanimivo sliko, kako bo pot potekala. Prej zaraščena in skoraj neprehodna steza je sedaj očiščena, nasuta z drobirjem in peskom. Kot se navaja v projektu, bo to res zanimiva in sprehajalcev polna steza, saj je že danes bilo precej sprehajalcev po novi poti ob Kamniški Bistrici in Rači.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov
Tagi