Študijski obisk makedonske delegacije ADKOM v Javnem komunalnem podjetju Prodnik

V začetku decembra so na pobudo Zbornice komunalnega gospodarstva Javno komunalno podjetje Prodnik obiskali predstavniki makedonskega združenja izvajalcev komunalnih storitev, in sicer kot primer dobre prakse digitalizacije procesov na področju ravnanja z odpadki in oskrbe s pitno vodo.

Zbornica komunalnega gospodarstva je gostila predstavnike združenja ADKOM (Združenje izvajalcev komunalnih storitev Republike Severna Makedonija) na študijskem obisku v Sloveniji. Udeležilo se ga je dvanajst udeležencev iz več javnih komunalnih podjetij iz Republike Severna Makedonija, večinoma direktorjev teh podjetij. Namen študijskega obiska je bil izmenjava izkušenj in spoznavanje delovanja komunalnih podjetij v Sloveniji s poudarkom na digitalizaciji procesov in storitev za uporabnike.

Na predlog Zbornice komunalnega gospodarstva so makedonski gostje obiskali tudi Javno komunalno podjetje Prodnik, kjer so si ogledali predstavitev izvajanja komunalnih storitev s poudarkom na digitalizaciji procesov na področju ravnanja z odpadki in oskrbe s pitno vodo. Gostje so predstavitvam z zanimanjem prisluhnili in, kot so povedali, pridobili pomembne informacije, ki jim bodo v pomoč pri razvoju komunalne dejavnosti v Makedoniji.

 

Tagi