Ste že obiskali domžalske knjigobežnice?

V domžalski občini so na osmih različnih lokacijah postavljene knjigobežnice. Ljubitelji branja jih vsekakor poznajo, postajajo pa vse bolj priljubljene tudi med sprehajalci, ki se ob pogledu na posebej oblikovane hišice z veseljem ustavijo in pobrskajo med zloženimi knjigami v upanju, da je med njimi kakšna, ki jih bo nagovorila in pritegnila k branju.

Knjigobežnice so priljubljene tako med mlajšimi, kakor tudi starejšimi, z iskreno radovednostjo pa se ob njih ustavijo tudi najmlajši. Postale so postojanka za vse ljubitelje branja, ki si želijo, da bi knjige v kar se da največji meri krožile in bi do njih lahko dostopali vsi. Zasnovane so kot samostoječe mini izposojevalnice knjig na prostem, kjer si lahko branja željni obiskovalci, v svojem tempu, v miru, na svežem zraku, na klopci, v senci pod drevesom, ob otroškem igrišču, etc podarijo nekaj časa zase in uživajo v branju.

Navkljub nepridipravom, ki so se v zadnjih letih znesli nad knjigobežnicami, ostajajo ljubitelji branja raznolikih in kakovostnih knjig zvesti tovrstnemu načinu branja in jih tudi zato vedno znova obiskujejo.

V Občini Domžale so knjigobežnice postavljene na naslednjih lokacijah: v Češminovem parku, na Kopališču Domžale, ob Kamniški Bistrici poleg Sahare, na Viru pri leseni skulpturi v parku, ob brvi čez Kamniško Bistrico pri Šumberku, v Dobu v parku pri Močilniku, v Domžalskem domu na Mali Planini in na igrišču v Ihanu.

Katero knjigobežnico pa vi najraje obiščete?

Foto: Poletni bilten Občine Domžale

Več idej in namigov za preživljanje poletnih počitnic najdete v Poletnem biltenu, ki ga je izdala Občina Domžale.

Petra Petravič

 

Tagi