Sprehod po zasneženih Domžalah

Pa smo dočakali prvo letošnje obilnejše sneženje, katerega so se najbolj razveselili otroci in vsi tisti, ki jim snežinke pričarajo pravljično vzdušje. Zagotovo pa so bili s snežnimi razmerami malo manj zadovoljni vozniki (ali pa sploh ne), saj se je promet zaradi zasneženih cest upočasnil, kar je v praksi pomenilo, da se je čas prihoda na želeni cilj podaljšal.

Ker je do 12. ure zapadlo že okrog 10 cm snega, so cestne službe pričele s pluženjem in s tem voznikom olajšale njihovo vožnjo. Smo pa lahko vso dopoldne poslušali zvoke lopat, s katerimi so občanke in občani odmetavali sneg iz svojih dvorišč.

Sprehodili smo se po zasneženih Domžalah. Pločniki so bili bolj ali manj zasneženi. So pa sem ter tja, nekateri občani poleg svojih dvorišč očistili tudi pločnik ob hiši. V Domžalah smo ujeli tudi dva kolesarja, ki ju sneg ni prav nič motil, kljub temu, da kolesa nista imela »zimske obutve«, je šlo brez večjih težav skozi zasnežene Domžale.

Obiskali smo tudi domžalsko tržnico, ki je kljub neprijaznim razmeram obratovala v okrnjeni ponudbi. V Bar Bledu sta brhki natakarici poleg strežbe, pridno čistile tudi pločnik ob baru. Za pravo zimsko vzdušje, pa je nekaj snega prejel v svoje naročje tudi kolesar Roman, za kar je poskrbela Sonja iz Bar Bleda med čiščenjem pločnika. V Mercedes baru pa je šefe Tone spravljal sneg iz platnene strehe letnega vrta. Skratka današnje sneženje je dodatno zaposlilo marsikaterega občana.

Po napovedih vremenoslovcev bo popoldne še snežilo. Ponoči pa naj bi sneg od juga začel prehajati v dež, zato bo ponekod možna poledica. Jutri bo oblačno s padavinami. Snežilo naj bi na severozahodu države, drugod pa naj bi večinoma deževalo.

Kako poteka delo zimskih služb (pluženje cest), pa si lahko ogledate v reportaži TUKAJ.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Tagi