Športna zveza Kamnik z novim vodstvom

Športna zveza občine Kamnik je osrednja športna organizacija v Občini Kamnik, ki združuje športne klube in društva s sedežem v občini Kamnik, ki so sklenili Pogodbo o ustanovitvi Športne zveze občine Kamnik ali so se kasneje včlanili s podpisom pristopne izjave. Vsake štiri leta članice ŠZ Kamnik izbirajo novo vodstvo zveze. V zadnjem mandatnem obdobju je zvezo uspešno vodil Dušan Papež.

Na nedavni volilni Skupščini so članice izbirale novo vodstvo. Predsednik zveze je postal Robert Prosen, sicer član Košarkarskega kluba Kamnik, novi podpredsednik je Dušan Papež (KGT Papež), ostali člani predsedstva pa so še Anita Berlisk (Plavalni klub Kamnik), Boris Božičnik (Teniški klub Kamnik), Dare Homar (Vaterpolsko društvo Kamnik), Gregor Hribar (Odbojkarski klub Kamnik), Jaka Komočar (Lokostrelski klub Kamnik), Uroš Poljanšek (Kegljaški klub Kamnik) in Boštjan Veinhandl (Boksarski klub Hayat). Skupščina je izvolila še Nadzorni odbor v sestavi Dejan Gjurin, Ciril Grkman in Tomaž Zemljič ter Disciplinsko razsodišče v sestavi Peter Hribar, Blanka Štrajhar in Igor Zamljen.

Člani predsedstva so se na svoji prvi seji že dogovorili o načinu dela in si razdelili nekaj nalog. Med prioritetami so si zadali spremembo obstoječega Statuta zveze in predvsem pripravo nove Strategije športa v Občini Kamnik, ki je v preteklosti že bila na mizah kamniških občinskih svetnikov in svetnic, a zaradi določenih interesov na žalost umaknjena iz dnevnega reda. Prav dejstvo, da nekatera društva še vedno želijo individualno vplivati na vodstvo Občine Kamnik pri njihovih odločitvah vlaganja v šport, je eden od razlogov zaradi katerega si člani predsedstva želijo tudi bližnjega srečanja z vodstvom Občine Kamnik.

Predsedstvo zveze je na prošnjo Občine Kamnik tudi podalo pozitivno mnenje k Letnemu programu športa za leto 2021, vendar le v primeru, da višina sredstev za šport ostane takšna ali višja kot je bila sprejeta pri prvi obravnavi proračuna Občine Kamnik za leto 2021. Predlaga tudi, da se sredstva za sofinanciranje športa v letu 2022 dvignejo vsaj na 300.000,00 eur. Predsedstvo Občini Kamnik prav tako predlaga, da se sredstva za šolski šport in vzdrževanje bazena povišajo na raven iz prejšnjih let, predvsem z namenom, da ne bo ogroženo udejstvovanje otrok v športu in obratovanje bazena izven kopalne sezone (maj, september). To je izredno pomembno za vse otroke, ki vadijo v plavalnih športnih društvih. Predsedstvo prav tako predlaga Občini Kamnik, da mora takoj pristopiti k strategiji gradnje športne infrastrukture, pri kateri mora imeti prednost gradnja nove športne dvorane in pokritega bazena. Pri Športni zvezi Kamnik si želijo, da bi Občina Kamnik zopet spoznala, da je zveza reprezentativni organ vseh športnih društev v občini, ki mora skupaj z Občino Kamnik in Zavodom za turizem, šport in kulturo Kamnik skrbeti za razvoj kamniškega športa.

ŠZ Kamnik

Tagi