Sožalje župana dr. Milana Balažica ob zadnjem slovesu peškega župnika Franca Povirka

V Moravški dolini je med nami odjeknila žalostna novica, da nas je po težki bolezni zapustil gospod Franc Povirk, peški župnik. S svojim delom je pustil pomemben pečat življenju peške župnije, pa tudi celotne občine Moravče. Avgusta letos bi minilo petnajst let, odkar je prišel na Peče za župnika. Petnajst let predanosti župniji in faranom. Petnajst let duhovne podpore vsem, ki so jo potrebovali. Zgovoren dokaz o njegovi povezanosti s Pečami je njegova izbira kraja večnega počitka.

Kot župan se gospodu Francu Povirku še posebej zahvaljujem za njegov prispevek k razvoju kraja in občine. V vseh teh letih se je župnik uspešno vključeval v širšo lokalno skupnost in bil vedno pripravljen priskočiti na pomoč. Njegovi zadnji velik prispevek kraju Peče je bila postavitev veličastnega spomenika svojemu slavnemu predhodniku Francu Pircu, ob čemer sva uspešno združila najine moči. Prav tako se je izkazal kot velik domoljub in se je redno vključeval v praznovanje dneva državnosti v Moravčah in mnoge druge dejavnosti.

Poslanstvo župnika ni lahka naloga, vendar nas tolažijo besede papeža Janeza Pavla II., ki je rekel: »Božja ljubezen nam ne nalaga bremen, ki jih ne moremo nositi, niti nam ne postavlja zahtev, ki jih ne moremo izpolniti. Karkoli zahteva od nas, nudi potrebno pomoč.« Vsem družinskim članom, faranom, občanom in prijateljem izrekam iskreno sožalje. Dokler nam bo služil spomin, ostaja gospod Franc Povirk s svojo dobroto med nami in v naših srcih.

dr. Milan Balažic
     Ž U P A N

Sveto mašo bo vodil nadškof gospod Stanislav Zore. Pogrebno sveto mašo lahko spremljajte 22.01.2021 ob 15:00 na YouTube kanalu Župnija Peče na tej povezavi.

 

Tagi