Soseska blokov na Prešernovi cesti v Domžalah bo dobila novo otroško igrišče

V soseski blokov na Prešernovi cesti v Domžalah je predvidena postavitev novega otroškega igrišča, ki bo zajemala postavitev otroških igral in poligonov. Občina Domžale je za ureditev igrišča že prejela pravnomočno gradbeno dovoljenje, izvedba je predvidena v mesecu aprilu 2021.

Nova pridobitev v soseski blokov na Prešernovi ulici v Domžalah bo več kot dobrodošla, s tem pa se bo tamkajšnjim otrokom ponudila možnost, da preživljajo prosti čas na igralih. Da bo ta investicija na mestu, je prepričana tudi podžupanja mag. Renata Kosec, ki nam je povedala, da verjame, da bo to prostor, kjer bodo lahko tamkajšnji stanovalci, predvsem pa najmlajši, našli možnost za preživljanje prostega časa v prijetnem okolju.

Ureditev otroškega igrišča, ki bo površine 1.000 kvadratnih metrov, zajema namestitev otroških igral, košev za odpadke, klopi, stojal za kolesa ter ureditev ustrezne igralne površine v območju igral. Po besedah podžupanje bodo tam svoje mesto našla naslednja igrala: gugalnica gnezdo, gugalnica z dvema sedežema, večnamensko igralo s toboganom in plezali (plezalni okvir, plezalna lestev, plezalna letev), vzmetno igralo, vrtiljak, klančina s toboganom, večnamensko igralo tovornjak z elementi za finomotoriko …

“Se bo pa ob postavitvi otroškega igrišča obstoječo zelenico v čim večji meri ohranilo ter izkoristilo naravne danosti območja. Ohranila se bo tudi obstoječa vzpetina, s čimer bo poskrbljeno tudi za nekaj zimskih užitkov. Otroška igrala bodo primerna tako za tiste najmlajše otroke kot tudi mlajše osnovnošolce,” je še v zvezi s postavitvijo otroškega igrišča povedala podžupanja.

Miha Ulčar; Foto: Aljaž Ocepek

Tagi