Slovo: V NLB Poslovalnici Jarše ne bo več kreditov in limitov, saj zapira svoja vrata!

Čas okrog dneva spomina na mrtve je že po naravi bolj otožen, vključno z vremenom. Edina svetla točka je ta, da sta zaradi dveh zaporednih praznikov dela prosta dva dneva in marsikdo je ta teden tudi zaradi jesenskih počitnic izkoristil ta čas za oddih. Je pa ta čas več kot primeren tudi za nič kaj prijetna obvestila, saj le-ta ne vplivajo na nas tako, ko bi v drugih dneh, saj smo že zaradi narave praznika čustveno bolj otožno naravnani.

Komitenti NLB Poslovalnice Jarše so v teh dneh prejeli obvestilo, da njihova poslovalnica v Jaršah s 30. novembrom 2018, zapira svoja vrata, od takrat dalje pa jih pričakujejo v NLB Poslovalnici Mengeš. To pomeni, da se poslavlja edina bančna poslovalnica, ki se nahaja v severnem delu domžalske občine.

Svoja vrata je banka v Jaršah kot poslovalnica tedanje domžalske banke odprla že pred desetletji, ko je v neposredni bližini cvetela industrija, zato seveda ni manjkalo komitentov, ki so imeli tam odprte svoje račune. Poslovalnica banke je bila tudi v zadnjih letih več kot priročna za tamkajšnje in okoliške prebivalce, saj se nahaja na poti med Domžalami in Kamnikom, Mengšem in Radomljami in marsikdo je opravke v poslovalnici uredil na poti iz ali v službo oziroma med drugimi opravki na poti. Zaradi bližine so okoliški prebivalci lahko tja prišli peš ali pa s kolesom, kar je bilo več kot priročno tudi za starejšo populacijo.

Ker sedaj svoje komitente pričakujejo v NLB Poslovalnici Mengeš, ki bo za njih postala njihova nova matična poslovalnica, bo za marsikoga to predstavljalo težavo. Treba se bo odpraviti v sosednji Mengeš, kar za komitente pomeni dodatno pot, če ne bodo imeli drugih opravkov v Mengšu. Za starejše komitente bo to zagotovo večja težava, sploh za tiste, ki so brez prevoza, saj bodo morali za to nekoga prositi ali pa uporabiti javni prevoz, kar jim bo vzelo več časa. Pa še to vozi samo avtobus, saj ne bodo mogli uporabiti vlaka, kljub temu, da imajo v neposredni bližini železniško postajo Jarše oziroma Mengeš.

Vsi, ki berete ta prispevek se že seveda sprašujete, kje je razlog zaprtja. Kot je razvidno iz obvestila, ki so ga prejeli vsi komitenti te poslovalnice, je treba za to potezo NLB iskati odgovorne v Bruslju, saj odločba tamkajšnjih gospodarjev – Evropske komisije, narekuje zaprtje petnajstih poslovalnic v Sloveniji. V NLB so jih izbrali na podlagi poglobljene analize, ki me drugim upošteva kriterije donosnosti in minimalnega obsega poslovanja. Med njimi je tudi NLB Poslovalnica Jarše, ki bo po 30. novembru 2018 zaprla svoja vrata. V obvestilu je še navedeno, da bo od 3. decembra 2018 dalje nova matična poslovalnica dosedanjih komitentov Poslovalnica Mengeš, Slovenska cesta 61, 1234 Mengeš. Seveda pa komitenti lahko poslujejo tudi v katerikoli drugi NLB poslovalnici.

Edina svetla točka pri vsem tem je, da bankomat ostaja na isti lokaciji. Se pravi, da se bo dalo v prihodnje kakšen evro ali dva še dobiti v Jaršah. V obvestilu je še navedeno, da bodo za celoten prenos poslovanja poskrbeli v banki in da komitenti zaradi tega ne bodo imeli dodatnega dela ali stroškov. Za vsa morebitna vprašanja v zvezi s tem so na NLB d.d. na voljo 24 ur na dan sedem dni v tednu in sicer samo en klic stran, kjer so komitentom na voljo iz NLB Kontaktnega centra (01 477 20 00). Na vsa vprašanja pa bodo z veseljem odgovorili na dnevu odprtih vrat v novi poslovalnici, ki bo potekal v četrtek, 20. decembra 2018. Takrat se bodo komitentom predstavili tudi bančniki, ki bodo po novem skrbeli za njihove finance.

Tako kot večina ljudi, ki je svoje dni služila kruh v nekdanji tovarni Induplati, bo sedaj tudi večina komitentov NLB Poslovalnice Jarše samo še obujala spomine na tiste dni, ko so jim tamkajšnji bančniki odobrili kredit ali povečali limit, pa tudi na manj prijetne dni, ko so bančniki skupaj s komitenti sočustvovali ob morebitnem minusu na računu. In še nekaj je zelo pomembno, ker velja izpostaviti. Banka je desetletja živela v kraju in s krajem, zato so se vsi komitenti tam počutili domače in kjer se počutiš domače, je veliko bolj prijetno. Tudi zaradi tega je marsikoga veliko manj bolela glava, kadar je imel na bančnem računu minus.

Čas bo pa pokazal, kakšne negativne posledice bo utrpela NLB d.d. z zaprtjem poslovalnice v Jaršah.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: U.J.

Komentarji uporabnikov
Tagi