Slovenska bakla bo obiskala tudi domžalsko občino

Podžupanja Občine Domžale mag. Renata Kosec se je v torek, 2. februarja 2021, sestala s predstavnikoma OKS-ZŠZ regijske pisarne Ljubljana Alešem Remihom in Matejem Pogačarjem, na temo Slovenske bakle, saj se bo tudi domžalska občina pridružila temu vseslovenskemu športnemu projektu. Slovenski športniki so do sedaj osvojili 74 olimpijskih kolajn in prav v toliko dneh bo Slovenska bakla obiskala vseh 212 slovenskih občin.

Projekt Slovenska bakla je premierno izvedbo doživel pred olimpijskimi igrami v Pjongčangu 2018, za Tokio 2021 pa ga je organizator nadgradil v vseslovenskega. Načrtujejo, da bo Slovenska bakla med aprilom in julijem obiskala vse slovenske občine, povezala mlade tekače, rekreativne športnike, občanke in občane Domžale ter domžalske in slovenske vrhunske športnike v neponovljivo zgodbo o športnem narodu. Predvidoma bo Slovensko baklo poneslo 10 tisoč tekačev, ki bodo pretekli vsaj 12 tisoč km, kar je razdalja od Slovenije do Tokia. V Domžalah bo dogodek potekal 6. maja 2021.

Za naš portal je podžupanja mag. Renata Kosec povedala, da se je Občina Domžale z veseljem odzvala pobudi organizatorjev k sodelovanju. V kratkem bodo z organizatorji projekta podpisali tudi pismo o nameri.

Miha Ulčar; Foto: Občina Domžale

 

Tagi