Sestanek s Centrom za socialno delo Domžale

Podžupanja mag. Renata Kosec je skupaj s podžupanom Marjanom Ravnikarjem, vodjo Oddelka za Družbene dejavnosti Kristino Slapar in sodelavko Ireno Kovač sprejela pomočnika direktorice Nenada Stojanovića in njegovo sodelavko Desanko Glumac iz Centra za Socialno delo Domžale. Namen srečanja je bila seznanitev s problematiko brezdomstva ter nadaljnje aktivnosti za rešitev te problematike.

V mesecu aprilu je na temo brezdomstva župan Toni Dragar s sodelavci že vodil pogovor s predstavniki Rdečega Križa in Karitasa, ki so aktivno vpeti v to problematiko in jo tudi rešujejo. Brezdomcem nudijo brezplačno nastanitev in obroke, a se potrebe po dodatnih nastanitvah povečujejo. Ob koncu poletja se z vsemi omenjeni predstavniki načrtujejo nadaljnje aktivnosti.

Predstavniki Občine se zavedamo, kako pomembno je reševanje omenjene tematike na lokalni ravni in upamo, da bomo skupaj s centrom in ostalimi organizacijami našli ustrezne rešitve za zagotavljanje pogojev bivanja in človeka vredno življenje za vse tiste, ki jih vsakodnevno srečujemo na ulici.

Avtor: Občina Domžale; Foto: arhiv Občine Domžale

Tagi