Sestala se je Komisija za pripravo strategije razvoja športa v občini Domžale

Na Občini Domžale je bila pred kratkim imenovana Komisija za pripravo strategije razvoja športa v občini Domžale, katere namen je pregled obstoječega stanja na področju športne infrastrukture, določitev potreb in prioritet na tem področju glede na finančne zmožnosti občine in priprava strokovne podlage za pripravo strategije razvoja športa v občini. Danes, 19. oktobra 2023, je županja Občine Domžale mag. Renata Kosec pozdravila člane komisije na njihovem prvem srečanju.

V občini Domžale je trenutno 140 registriranih športnih društev z več kot 1600 registriranih športnikov, med katerimi jih je več kot 250 kategoriziranih, med domžalskimi občani pa je tudi več vrhunskih športnikov iz društev, ki imajo sedeže izven občine Domžale. V Domžalah deluje tudi Športna zveza Domžale, katere predsednica je Elvira Rošić Ključanin in ki pod svojim okriljem združuje več domžalskih športnih društev ter organizira športne prireditve, kot je bila na primer letos v Domžalah prvič organizirana odmevna Mini olimpijada.

Z občinsko športno infrastrukturo, kot so nogometni stadion z atletsko stezo, nogometni igrišči z umetno travo, drsališče, kopališče, teniški center, Športna dvorana Domžale, plezalna stena, rolkarski park, kolesarski MTB poligon, odbojka na mivki na več lokacijah, Športni park Vir, upravlja javni Zavod za šport in rekreacijo Domžale. Glede na standarde Nacionalnega programa športa, veliko število športnih društev in športnikov, je javne športne infrastrukture v Domžalah premalo, kar je tudi eden izmed razlogov za močno povečana sredstva v predlogu proračuna za leto 2024 za nove investicije oziroma investicijsko vzdrževanje glede na pretekla leta in glavni razlog za imenovanje komisije za pripravo strategije razvoja športa v občini.

Komisija bo pripravila tehtna izhodišča in predloge za strategijo razvoja športa v občini. Sodelovala bo pri snovanju celostne podobe Športnega parka Domžale, pri drugih pomembnih projektih na področju športa in pri nadaljnjem razvoju športne infrastrukture v občini.

Občina Domžale; Foto: Občina Domžale

 

Tagi