S pomočjo Zavarovalnice Triglav obogatili otroško igrišče v Kamniku

Skrb za zdrav razvoj ter varnejšo prihodnost

Občina Kamnik je v sodelovanju z Zavarovalnico Triglav prenovila otroško igrišče na ulici Franca Pirca v Kamniku. Večnamensko igralo, ki je zraslo s pomočjo donatorskih sredstev Zavarovalnice Triglav ter postavitev pitnika, ki ga je sofinancirala občina Kamnik, bodo uporabljali tako otroci iz Vrtca Antona Medveda Kamnik kot tudi ostali otroci iz okolice.

Župan Občine Kamnik Matej Slapar je danes dopoldan skupaj z ravnateljico Vrtca Antona Medveda Kamnik mag. Liano Cerar, vodjo prodaje Območne enote Ljubljana – Zavarovalnice Triglav Romanom Kračunom in vodjo predstavništva Zavarovalnice Triglav v Kamniku Ivanom Sušnikom predal novo večnamensko igralo in pitnik na otroškem igrišču na ulici Franca Pirca v Kamniku. Zbranim so se pridružili tudi nekateri sodelavci na Občini Kamnik in Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik ter otroci in vzgojiteljice enote Oblaček Vrtca Antona Medveda Kamnik.

Večnamensko igralo je zraslo s pomočjo donatorskih sredstev Zavarovalnice Triglav.

Zbrane je v uvodu krajše prireditve najprej nagovorila ravnateljica Vrtca Antona Medveda Kamnik mag. Liana Cerar ter se je zahvalila vsem, ki so pripomogli k novi pridobitvi. V nadaljevanju je poudarila, da so nedavni epidemiološki ukrepi pustili posledice tudi na razvoju in zdravstvenem statusu predšolskih in šolskih otrok v Sloveniji, zaznan je upad gibalnih, zato je še toliko bolj pomemben odziv deležnikov družbe: “Veseli smo nove pridobitve. Hvala Občini Kamnik in županu Mateju Slaparju ter sodelavkam na Oddelku za družbene dejavnosti, hvala tudi obema podžupanoma Bogdanu Pogačarju in Aleksandru Uršiču, predvsem pa hvala našim zaposlenim in seveda končnemu podporniku oziroma sofinancerju Zavarovalnici Triglav, saj smo bili na njihovem razpisu uspešni in lahko danes v uporabo predamo novo igralo.”

Od leve proti desni: mag. Liana Cerar, ravnateljica Vrtca Antona Medveda Kamnik, Matej Slapar, župan Občine Kamnik, Roman Kračun in Ivan Sušnik, predstavnika Zavarovalnice Triglav.

Župan Matej Slapar je v uvodu svojega govora dejal, da Občina Kamnik razvija športno infrastrukturo, med pomembnejšimi investicijami pa je izpostavil igrišče Virtus, ki ga trenutno urejajo. “Uredili smo športno igrišče pri Osnovni šoli Marije in igrišče na Gozdu, letošnje leto pa imamo v planu urediti igrišče na Vrhpoljah. Poleg športnih igrišča pa vlagamo tudi v otroška igrišča, ki dajejo zavetje otrokom in okoliškim prebivalcem in pa tudi vam najmlajšim. Vesel sem, da smo skupaj združili moči in smo razvili infrastrukturo, ki je dobra za razvoj otrok. Prepričan sem, da boste imeli sedaj boljše pogoje za igro in boste nanj z veseljem prihajali,” je še povedal župan.

Prireditev so s plesom in petjem popestrili otroci enote Oblaček Vrtca Antona Medveda Kamnik.

Vodja prodaje Območne enote Ljubljana – Zavarovalnice Triglav Roman Kračun pa je zbranim povedal, da Zavarovalnica Triglav z družbeno odgovornimi projekti, že desetletja pušča pečat tudi v lokalnih skupnostih: “Akcija Otroci Triglava v ospredje postavlja najmlajše in skrb za zdrav razvoj ter varnejšo prihodnost. S prenovami in postavitvami novih otroških igrišč največja slovenska zavarovalnica spodbuja zdravo preživljanje prostega časa najmlajših in družin ter udejanja svojo trajnostno naravnanost.”

Otroci so se odžejali iz novega pitnika.

Prireditev so s plesom in petjem popestrili otroci enote Oblaček Vrtca Antona Medveda Kamnik, ki so se po končani prireditvi odžejali iz novega pitnika ter posladkali z okusno torto.

Otroke ni navdušilo samo novo igralo, ampak tudi slastna torta, s katero so se posladkali po koncu prireditve.

Otroško igrišče na ulici Franca Pirca v Kamniku je tako bogatejše za večnamensko igralo za I. starostno obdobje, ki je zraslo s pomočjo donatorskih sredstev Zavarovalnice Triglav, in pitnika, ki ga je sofinancirala Občina Kamnik, ter peskovnika in lesene hišice, ki ga je uredil Vrtec Antona Medveda Kamnik. Igrišče bodo lahko uporabljali otroci iz Vrtca Antona Medveda Kamnik kot tudi ostali otroci iz okolice. Postavitev večnamenskega igrala je znašala 9.837,85 evrov z DDV, donacija Zavarovalnice Triglav je bila v višini 9.502 evrov, razliko v višini 335,85 evrov pa je financirala občina. Za izgradnjo vodovoda in pitnika je Občina zagotovila sredstva v višini 6.878,01 evrov. V imenu Zavarovalnice Triglav pomoč vrtcu nudila Irena Šorn.

Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar

Tagi