Rokovnjaška tržnica obeležila 10-letnico obstoja

Tudi tokratna sobota 6. aprila bi bila lahko čisto navadna sobota, ko se odpravimo po nakupih in zavijemo tudi na tržnico. Prebivalci Lukovice in okoličani na srečo pridejo tudi iz drugih krajev in občin, že deset let obiskujejo rokovnjaško tržnico v središču Lukovice pri gostišču Furman.

Mnogo je idej, ki so vzniknile, a le malo se jih je obdržalo in tisti, ki so rokovnjaški tržnici napovedovali hitri konec so se zelo motili. Tokrat smo bili kupci zelo prijetno presenečeni ob pogostitvi na rokovnjaški tržnici saj so nam skupaj pripravili pogostitev na kateri se je bilo vredno ustaviti in se posladkati, nekaj krepkega pojesti in dobrega popiti.

Prodajalce je ob 10. letnici presenetila tudi županja mag. Olga Vrankar, ki je vsem prodajalcem podelila zahvalo. Ob tem je omenila, da so kupci ugotovili prednosti rokovnjaške tržnice in kvaliteto izdelkov in pridelkov, ki se prodajajo na njej. Kupci se odločajo za nakup lokalnih izdelkov in pridelkov, ker pri velikih trgovcih ne vedo točno od kje so in od kdaj so.

Na tržnici je bil tudi Matjaž Perše iz zavoda za razvoj podeželja in turizma Jurlina Seydla, ki je verjel v zgodbo s še nekaterimi in je kot idejni vodji projekta tržnice zbranim razložil tudi prve korake nastanka le te. Iz pogovora je bilo razbrati, da jih ni bilo prav veliko, ki so verjeli v projekt, ki tako v mesecu aprilu slavi že deseto letnico obstoja. Od skromnih začetkov in vse do danes je tržnica našla svoje mesto med kupci in si utrdila sloves ter ga z odličnim delom še povečuje kar priča tudi tokratna sobota.

Zahvale za dolgoletno sodelovanje na rokovnjaški tržnici so prejeli kmetija Jergan, ekološka kmetija Pr’ Matožet, kmetija Vampret, čebelarstvo Cirer, Vinko Nakrst in Turistična kmetija Pr’Cesarju. Ob deseti obletnici so prejeli tudi zagotovilo županje, da bo rokovnjaška tržnica dobila ne le novo lokacijo ampak tudi ureditev. Morda bomo 11. obletnico tako praznovali že na novi lokaciji, ki bo od zdajšnje oddaljena le nekaj metrov.

Avtor: DJD; Foto: DJD

Tagi