Rod skalnih taborov Domžale v Bohinju

V petek, 19. julija 2024, so domžalske tabornike v Bohinju na povabilo starešine tabora obiskali podžupan Občine Domžale Borut Ernestl, direktor občinske uprave Janez Ziherl, namestnik poveljnika Civilne zaščite Občine Domžale Peter Gubanc, predsednik PGD Domžale – mesto Anže Korošec in dolgoletni tabornik Darko Jenko.

Foto: Občina Domžale

Obiskovalce iz domače občine je pozdravilo skoraj 40 tabornikov, z organizacijsko vodjo tabora Natašo Belle in taborovodjem Francem Mlakarjem. Razkazali so jim tabor in delili zanimivo zgodovino njihovih taborjenj. So otroci Bohinja in narave, kolesarijo, supajo, se kopajo v jezeru, celo šov talentov so pripravili, imajo pa tudi urejen nov bralni kotiček. Vsako jutro dvignejo zastavo, ki jo čez dan skrbno čuvajo otroci. Ob večerih se vsi zberejo in družijo ob prepevanju pesmi.

Foto: Občina Domžale

Rod skalnih taborov Domžale je drugi najmočnejši rod v Sloveniji in je vključen tudi v občinski sistem zaščite in reševanj, kjer je vloga tabornikov predvsem organizacija intendantske oskrbe in začasne nastanitve ogroženih. Prav v preteklem tednu so pomagali gasilskim enotam na Krasu, ki so pod vodstvom Matjaža Merkužiča v okolici Trstelja sanirale požarišče in gasile posamezna žarišča.

Avtor: Občina Domžale; Foto: Občina Domžale

Tagi