Robert Hrovat: ”Kandidiram, ker potrebujemo pospešek!”

Kandidaturo za župana Domžal je pred dnevi vložil tudi Robert Hrovat, kandidat stranke SDS. Ob vložitvi kandidature je Robert Hrovat povedal, da se je za ta korak odločil, ker je globoko prepričan, da je sposoben s svojim delovanjem dodobra povezati vse tiste sile v Domžalah, katerim je evidentno jasno, da Domžale nujno potrebujejo povezovalni preboj in to na skoraj vseh nivojih delovanja in sobivanja.

Zakaj kandidirate?
Odgovor je sila preprost. Prepričan sem, da lahko Domžalam ponudim »nekaj več«. Govoril sem z mnogimi prebivalci in prebivalkami Domžal in vsi se strinjamo, da smo kot občina v zadnjih letih nekoliko zaspali. Projekti stojijo, konkretnih rešitev je premalo. Potrebujemo pospešek, da uresničimo potencial, ki je zbran v naši občini. Prepričan sem, da z izkušnjami, vizijo in konkretnimi projekti – ki pa se jih moramo lotiti takoj – lahko znova prebudimo Domžale.

Ste tudi aktiven član lokalne skupnosti, kateri so po vašem mnenju temeljni problemi, s katerimi se soočajo Domžale?
Kar veliko jih je. Vsekakor je Občina Domžale predraga občina. Komunalni prispevek, ki bremeni tako mlade družine kot podjetnike in obrtnike, je previsok. Problem predstavljajo tudi visoki stroški upravljanja z večstanovanjskimi objekti. Preslabi so pogoji za razvoj podjetništva in obrtništva. Prometne krče, predvsem preko Radomelj, Količevega in Preserij je potrebno razbremeniti. V srediču mesta je premalo urejenih parkirišč. Srednja šola je še vedno brez telovadnice. Nujna je tudi povezava naše občine s slovensko prestolnico, potrebujemo torej redno LPP linijo. Naši športniki potrebujejo nove garderobe na domžalskem stadionu. Tržnica potrebuje streho, da lahko nanjo zahajamo tudi v slabšem vremenu.

Vse to so konkretni problemi, s katerimi se spopadamo prebivalci Domžal. Zato so potrebne konkretne rešitve.

Poleg tega pa je potrebno izboljšati tudi komunikacijo med Občino in krajevnimi skupnostmi. Morda bi omenil še zavetišče za živali, saj je zapuščenih živali bistveno preveč, prav vse pa si zaslužijo svoj dom.

Kar nekaj ste jih našteli, katere pa so tiste tri točke, ki jim boste posvetili največ pozornosti?
Naše prioritete bodo vzpostavitev mikro obrtno-podjetniških con, znižanje osnovnih življenjskih stroškov (nižji komunalni prispevek in nižji stroški upravljanja večstanovanjskih objektov), uvedba LPP linij 12 in 12b (ter sofinanciranje prevozov naših dijakov in študentov), prioritetno pa bomo poskrbeli tudi za naše športnike, ki nizajo super uspehe.

Imate že konkretne rešitve zanje?
Seveda, brez njih si ne bi upal trditi, kaj vse potrebujemo. A ne gre le za rešitve, potrebno je imeti tudi izkušnje, znanje in pripravljenost na trdo delo, da te rešitve realiziramo. Prepričan sem, da so to moje lastnosti, zaradi katerih bom kot župan uspešen.

Na volitvah bo nastopilo kar nekaj kandidatov, s čim boste ravno vi prepričali občane in občanke?
Poudariti moram, da cilj ni zgolj zmaga na prihajajočih županskih volitvah. Cilj je preboj Domžal in pospešen razvoj občine. To lahko dosežemo le s trdim delom in povezovanjem, to pa sta lastnosti, ki jih premorem tudi sam.

S svojo neposrednostjo, prijaznostjo, strokovnostjo, izkušenostjo ter globokim zavedanjem, kako so spremembe v naši občini ne le potrebne, temveč kar nujne. Ter tudi s tem, da sem okoli sebe zbral ekipo najboljših, strokovnih ljudi, ki nas druži skupen cilj, so odgovorni in imajo izrazit čut do soljudi, ki je pri našem delu še kako pomemben.

Bili ste predsednik KS Dob in tudi poslanec v Državnem zboru RS. Koliko vam bodo izkušnje na nacionalni ravni pomagale pri lokalni politiki?
Tovrstne izkušnje so zagotovo predpogoj za uspešno in učinkovito delo, saj lahko že s prvim dnem, ko vstopiš v pisarno, pričneš z delom. Ne potrebuješ uvajalnega obdobja in spoznavanja z delovanjem institucij. Potrebno je vedeti kako reševati konkretne probleme, to prinesejo zgolj izkušnje.

Pravite, da ste odprt in povezovalen človek. Kako vidite to povezovanje v naši občini?
Če se malce pošalim, lahko rečem, da je povezovalnost kar moj moto. No, šalo na stran, pravzaprav je to moja obljuba. Zavedam se namreč, da lahko le na ta način nekaj dosežemo. Povezovanje vidim kot združitev najboljših ljudi izmed najboljših, ne glede na posameznikovo politično pripadnost in prepričanje.

Vam ostane še kaj časa za druge aktivnosti?
Družina je vseeno na prvem mestu. Za preživljanje kvalitetnega časa s hčerama in ženo se vedno najde čas. Seveda najdem čas tudi za sprehod z nemškim ovčarjem, ki je postal že del družine.

Poleg tega sem tudi zagrizen tekač in navdušen navijač. Prepričan sem, da se da z marljivim delom, spoštovanjem dogovorov in doslednjostjo vse uskladiti.

Naročnik prispevka: SDS

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Arhiv Roberta Hrovata
Tagi